Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vraća se u formu

Svi su ga pljuvali, ali sad se okrenula priča: Šutala hvale navijači, a evo što kaže trener

Hrvatski branič odigrao je svih 90 minuta u novom porazu Ajaxa u Europi.

Josip Šutalo (Foto: Guliver Image/GOL.hr)

Nakon dvije vezane pobjede u prvenstvu Ajax je upisao prvi poraz s novim trenerom na klupi. U europskom dvoboju porazio ih je Brighton (0:2), te su pali na posljednje mjesto skupine B Europske lige.

Od prve minute u nizozemskom sastavu zaigrao je hrvatski reprezentativac Josip Šutalo koji se, unatoč novom porazu, svidio navijačima Ajaxa.

Trener hvali hrvatskog braniča

Zbog katastrofalnog ulaska u sezonu čitava se momčad našla na udaru kritika, a to nije zaobišlo ni Vatrenoga koji je ovog ljeta stigao iz Dinama u Amsterdam za odštetu veću od 20 milijuna eura. Od njega su imali velika očekivanja, trebao je biti vođa iz posljednjeg reda, no upao je u žrvanj.

Dinamo Jedan scenarij bio bi idealan, a jedan potpuna katastrofa: Evo kako Dinamo može prezimiti u Europi divider

Cijenu loših rezultata već su platili sportski direktor i trener, ali situacija se ipak stabilizirala s dolaskom novog stručnjaka Johna van't Schipa, koji je svima dao do znanja, a posebno Šutalu da vjeruje u njega.

Vatreni mu se odužio s nekoliko dobrih predstava i obrambenih reakcija:

"Ako moram imenovati dva igrača koji su se izdvojili, to bi bili Šutalo i Brobbey", kazao je trener Van't Schip nakon susreta.

Navijači izabrali Šutala za igrača utakmice

Nakon ovog susreta navijači Ajaxa su odali priznanje hrvatskom braniču dodavši kako je on bio jedina pozitivna stvar u europskom porazu:

"Jedna pozitivna stvar od sinoć, Josip Šutalo napokon izgleda kao kvalitetan branič kao što jest", objavila je stranica Ajaxovih navijača koju prati više od 800 tisuća korisnika na X-u (bivšem Twitteru).

Dinamo Mediji iz susjedstva: "Ovo je nova realnost za Dinamo. Crno im se piše" divider

Ajax Showtime, internetska stranica koja okuplja navijače nizozemskog diva, izabrala je Josipa Šutala za najboljeg igrača utakmice u redovima Ajaxa ocijenivši ga sa 7,3. U izboru je sudjelovalo više od 1500 navijača, a na drugom je mjestu Gaeei s ocjenom od 6,4.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider