Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Epilog Superkupa

Policija objavila: Jedan navijač u zoni stadiona Maksimir lakše ozlijedio policajca, privedeno 19 osoba

Tijekom utakmice ozlijeđena su dva navijača, jedan teže uslijed pada i drugi lakše uslijed djelovanja pirotehničkog sredstva.

Policija ispred stadiona Maksimir (Foto: Damir Krajač/Cropix)

Tijekom nogometne utakmice hrvatskog Superkupa između Dinama i Hajduka privedeno je 19 osoba, najčešće zbog pijanstva i posjedovanja pirotehnike, a jedna osoba je uhićena zbog napada na policajca dok su dva navijača ozlijeđena.

Privedeno je 13 domaćih i pet gostujućih navijača, izvijestila je u nedjelju zagrebačka policija koja jednu osobu kriminalistički istražuje zbog napada u kojem je u zoni stadiona policajac lakše ozlijeđen.

Tijekom utakmice ozlijeđena su dva navijača, jedan teže uslijed pada i drugi lakše uslijed djelovanja pirotehničkog sredstva.

Utakmica hrvatskog Superkupa odigrana u subotu na gradskom stadionu Maksimir prošla je bez sigurnosnih izgreda i sukoba navijača zahvaljujući "sportskom ponašanju posjetitelja, ali i odličnoj koordinaciji svih koji su bili zaduženi za sigurnost građana", kažu u policiji.

Susret koji je bio proglašen utakmicom visokog sigurnosnog rizika pratilo je oko 17.700 navijača, uključujući oko 2500 gostujuće momčadi.

Osiguranje utakmice vodila je zagrebačka policija u koordinaciji s Ravnateljstvom policije, sukladno protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika te u suradnji s drugim policijskim upravama, s ciljem poduzimanja svih mjera kako bi utakmica prošla u najboljem redu.

"Zahvaljujemo svima koji su odgovornim ponašanjem pridonijeli da ovaj sportski događaj protekne sigurno za posjetitelje i ostale građane, uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti", rekli su u policiji.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider