Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobro, pa loše, što je sljedeće?

Što sad slijedi Hajduku? Bolje da zaborave ''žutu minutu'', novi se problemi otvaraju

Hajduk se nalazi u teškom periodu, važne utakmice ne prestaju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije samo 15 dana Hajduk je na Poljudu razmontirao Vitoriju Guimaraes što se pokazalo dostatnim za još dvije utakmice u Konferencijskoj ligi. Dvije utakmice sa slavnim i moćnim Villarrealom protiv kojeg, pokazalo se to brzo, Bijeli nisu imali šanse u prvoj utakmici. Dogodila im se jednostavno villarrealnost.

Ta pobjeda na Poljudu bila je ujedno i jedina utakmica Hajduka ove sezone pred svojim navijačima. Superkup, pa uspješna gostovanja u Puli i Varaždinu, a onda nakon spomenute Vitorije tri teška gostovanja i tri poraza u nizu.

Koliko trebaju da tri poraza u nizu brinuti Valdasa Dambrauskasa? Prvi je bio onaj u Portugalu gdje je ostvaren prolaz, drugi je bio u derbiju i sad ovaj u Valenciji. Tri pogotka je zabio Hajduk u tim utakmicama, a devet primio, po četiri kod Dinama i Villarreala.

Nije to takva katastrofa, ali nije nešto zbog čega bi na Poljudu trebalo odmahivati rukom i gurati pod tepih. Naročito zbog dojma koji je ostao.

Lokomotiva bi trebala biti važnija

Hajduk je u nedjelju prvi put domaćin u SuperSport HNL-u ove sezone nakon čak dvije odgode (Rijeka, Gorica). Nakon toga na Poljud stiže Villarreal, a nedjelju iza toga Bijeli idu na noge Osijeku. Ludi ljetni ritam ne prestaje i pitanje je koliko se momčad Valdasa Dambrauskasa može s time nositi.

Lokomotiva će biti prvi veliki test. Istina, nisu osvojili ni boda na tri gostovanja ove sezone (Dinamo, Šibenik, Gorica), ali radi se o sjajnoj momčadi koja je spremna nanijeti štetu i najboljima u ligi.

Za nešto više potreba su pojačanja 

Oko Poljuda se već neko vrijeme zaziva neki veći transfer. Prvenstveno se govori o veznjaku koji bi pomogao u organizaciji igre, nekome tko će loptu dovući, ako ne do Livaje, barem do Krovinovića.

Vratio se Fossati i organizacija igre bi trebala biti bolja nego kada su u vezi u kombinaciji Vuković, Grgić, Atanasov ili pak stoper Chidozie Awaziem, no pojačanje je nužno.

Spominje se dolazak velikog navijača Bijelih, Anthonyja Kalika iz Gorice, ali tu tek slijedi pravo natezanje s predsjednikom Gorice Črnkom. Je li Kalik ''taj'' ili je tek usputna želja koja se može realizirati?

Je li obrana problem Hajduka?

Još se jedno pitanje otvara, a to je ima li Hajduk problem s obranom? Rekli bismo, ovisno o njegovim ambicijama za ovu sezonu. Obrana nikako ne izgleda dobro. Kada primiš po četiri pogotka u samo jednom poluvremenu, čak i ako su to Dinamo i Villarreal, ne možeš reći kako je sve u redu.

Prve tri utakmice u sezoni bile su rezultatski uspješne, ako ne računamo Superkup, zadnje tri bile su rezultatski neuspješne, a dojam je bio još i gori. Pred Hajdukom je sada novi ciklus od tri važna dvoboja u samo tjedan dana.

Lijepo je sanjati protiv Villarreala, ali kiksevi u HNL-u mogli bi raspršiti nade u naslov prvaka već do kraja kolovoza.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider