Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
četvrtfinale kutije šibica

Englezi imaju Boxing Day, a Hrvati Štefanje na Kutiji: Najbolji zagrebački hakleri žele vratiti trofej na sjever

Biberon Koestlin s jakim dalmatinskim štihom lani je poslije velike drame uzeo naslov na Kutiji Šibica, a ove godine ponovo je među osam najboljih. Prijete mu Poliklinika Milojević s igračima hrvatskog prvaka, Big Bang s Lekom i društvom te lanjski finalist Kerschoffset Kamgrad.

Četvrtfinale Kutije šibica (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Englezi igraju Premier ligu na svoj takozvani "Boxing Day“, a Hrvati, konkretnije Zagrepčani imaju "Štefanje na Kutiji.“ Mnogi zagrebački zaljubljenici u sport dan poslije Božića tradicionalno provode u dvorani 2 Doma sportova, gdje će se igrati četvrtfinale popularnog malonogometnog turnira Kutija šibica.

Uz glavni turnir danas će se igrati polufinala veterana i ženskog turnira na kojem će igrati brojne domaće, ali i legende iz susjedstva, ali ono najvažnije odradit će seniori.

Jerko Leko Jerko Leko (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Glavni program otvorit će okršaj CB Sea Wolf Spegre i Big Banga. Dalmatinci su u osmini nokautirali Dobermann, čije su boje branili brojni hrvatski futsalski reprezentativci, ali nisu ni Antonio Asanović i brojni igrači iz elitnog razreda domaćeg futsala, Čizmić, Kirevski, Rogošić, koji brane čast južnjačkog malog nogometa.

Big Bang će i ove godine pokušati do kante u istom sastavu pa će uz Jerka Leku društvo iz Dubrave predstavljati još Karamatić, Ćibarić, Bartoluci, Gaši, braća Mikulić, koji će svojim iskustvom na ovom parketu pokušati zaustaviti čudo s juga.

Biberon Koestlin Biberon Koestlin (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Pobjednik ovog okršaja igrat će protiv pobjednika šlagera poslijepodneva, koji će odraditi BIberon Koestlin i Krešimir Keta Bandić. Ponajbolji dalmatinski malongometni kolektiv za koji igraju brojni igrači Novog Vremena praćeni njihovim Brazilcima, Srbinom Rajčevićem ponajboljim hrvatskim igračem Francom Jelovčićem, ali i Josipom Božinovićem, koji je 2021. godine bio najbolji igrač turnira nastupajući upravo za svog današnjeg suparnika.

Keta Bandić je više kolektiv nego skupina pojedinaca, ali imaju pucački raspoložene Ivankovića i Pehara, koji su na 15 zabijenih golova. Osvajač naslova od prije dvije godine lani je ispao već u prvom kolu, a u svojim redovima imao je Tihomira Novaka, koji će danas pak braniti boje Poliklinike Milojević.

Cvjetno Poliklinika Milojević Cvjetno Poliklinika Milojević (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Prvi favorit ovogodišnjeg izdanja ponovo je stigao s igračima aktualnog hrvatskog futsalskog prvaka Dinama i u dosadašnje tri utakmice ima gol razliku 13:0. Novak, Čekol, Perić, Postružin i društvo pred sobom imaju Franjin Promotionplay Domograd koji je miks nogometa i futsala, bivši igrač Poliklinike Matošević i Petrović daju haklerski štih, a nogometaška pluća igrači Sloge iz Nove Gradiške.

Kamgrad Kamgrad (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Pobjednik tog okršaja svog polufinalnog suparnika saznat će na kraju dana kad svoje odrade Kerschoffset Kamgrad i Feroterm Čamber gradnja. Prvi imaju jak slovenski utjecaj jer njihov dres nose Čeh, Osredkar, Fideršek, zatim domaći igrači Grbić i Grbeša, a balkanski lonac zatvara bh.reprezentativac Bilal Jelić. Feroterm Čamber gradnja je lijepa priča ovogodišnjeg turnira, a njihov bi prolazak dalje bio veliko iznenađenje.

Termini utakmica:

CB Sea Wolf Spegra – Big Bang Team Instalacije Jurković (17:20)

Poliklinika Milojević – Promotionplay Domograd (18:20)

Biberon Koestlin – Krešimir Keta Bandić (19:20)

Kerschoffset Kamgrad – Feroterm Čamber Gradnja (20:20)

Ždrijeb glavnog turnira:

Cup tree provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider