Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
potpisao novi ugovor

Sportski direktor Dinama o novom maksimirskom dragulju: ''Svaka momčad u Europi ga je željela''

Sportski direktor Modrih Marko Marić osvrnuo se na potpis mladog Mislava Ćutuka i viziju Dinamove škole nogometa.

Mislav Ćutuk (Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell)

Dinamo je jučer odradio velik posao unutar svoje kuće, Mislav Ćutuk potpisao je novi ugovor, iako se šuškalo o interesu Juventusa za mladog hrvatskog reprezentativca.

Osim Juventusa, tiho se spominjala i Borussija Dortmund, ali mladi Ćutuk nigdje ne žuri, tek mu je 17 godina i predodređen je za velike stvari. Sportski direktor Marko Marić objasnio je viziju Dinamove akademije i dodao da je za Ćutuka postajao interes brojnih klubova iz Liga petice.

''Naš kadet Ćutuk potpisao je ugovor. Isticao mu je stari, imao je potpunu slobodu, mogao je otići kamo god želi. Imao je ponuda, ali smo mu objasnili situaciju. On je dobio puno ponuda jer ima 17 godina, ne zbog toga što je gotov igrač'', rekao je Marić.

Luka Modrić Real Madrid objavio Modrićevu fotografiju, a svi su mu samo gledali u noge divider

''Bio je najbolji Dinamov kadet, svaka momčad u Europi ga je željela. Međutim, dokazano je kako su svi igrači koji su otišli iz Dinama do 19. godine bili u puno slabijem klubu. To je statistika, čisti dokaz. I onda smo tim igračima išli objašnjavati takve stvari. Uspjeli smo u tome'', dodao je.

''Ako je nekome prioritet novac, neka ide u drugi klub''

''Želimo im objasniti našu viziju, stvoriti povjerenje i dati im do znanja zašto moraju ostati u Dinamu. Ako im klub daje novac koji nema smisla, to je klasični filter. Ako je nekome prioritet novac, neka ode u drugi klub, mi imamo dovoljno talentirane djece. Nikad za nekoga u 16. godini ne možete reći kakav će on biti igrač'', zaključio je.

Ćutuk je ove sezone najbolji strijelac kadetskog prvenstva, postigao je čak 21 pogodak u 22 ligaške utakmice te je s Modrima osigurao naslov već u 23. kolu prvenstva s ogromnih 13 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Osijeka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider