Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'upozoravali smo'

Splitu i Cibaliji prijeti bankrot, HNS pozvan da preuzme odgovornost

Teške financijske situacije u dva hrvatska prvoligaša dovode u pitanje i regularnost domaćeg prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prva Hrvatska nogometna liga našla se u problemima. Točnije, dva njena člana Cibalia i RNK Split proživljavaju teške trenutke zbog loše financijske situacije. Vinkovčani su se tek vratili među domaću elitu nakon tri godine igranja druge lige, dok je Split slovio kao dobro uređen klub u privatnom vlasništvu poduzetnika Slavena Žužula.

Udruga ''Nogometni sindikat'' koja se bori za prava nogometaša povodom svega je izdala priopćenje u kojem je pozvala HNS da preuzme odgovornost za trenutnu situaciju u ligi. Pročitajte priopćenje u cijelosti:

''Uslijed učestalih poziva i pritužbi od strane igrača, trenera, njihovih roditelja, kao i članova njihovih obitelji Hrvatskoj udruzi 'Nogometni sindikat', izražavamo duboku zabrinutost zbog teške financijske situacije i neisplate plaća igračima klubova u Prvoj Max TV HNL.

Podsjećamo da smo pravovremeno upozoravali HNS prilikom postupka licenciranja kako neki klubovi ne zadovoljavaju kriterije za dobivanje licence, međutim tim su klubovima unatoč tome licence izdane.

Ovim putem opet ističemo da trenutna situacija može dovesti u pitanje regularnost prvenstva te da postoji objektivna opasnost od bankrota klubova, a samim time i bankrota igrača.

Napominjemo da su igrači zbog statusa samostalnog, dužni imenom i prezimenom pred državnim institucijama (HZMO, HZZO, Porezna uprava) i smatramo nedopustivim da nogomet stvara socijalne slučajeve.

Nadalje, pozivamo Hrvatski nogometni savez da preuzme odgovornost za ovu situaciju na koju smo pravovremeno upozoravali'', piše u priopćenju kojeg potpisuju glavni tajnik Mario Jurić te predjsednik Dario Šimić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider