Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čeka se konačni dogovor

Dobre vijesti za Mourinha: Nema više prepreka, Perišić može u United!

Spalletti je promijenio ploču - Perišić može slobodno napustiti Inter.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Perišić najtraženiji je hrvatski igrač u ovom prijelaznom roku. Inter želi prodati svog ponajboljeg igrača zbog financijskog fair-playa, a kao glavni kandidat za njegovo dovođenje nametnuo se Manchester United.

Jose Mourinho iznimno cijeni hrvatskog reprezentativca, a za njega je spreman izdvojiti rekordni iznos za hrvatskog igrača. Perišić bi postao prvi Hrvat u dresu Uniteda, a napokon bi dobio priliku zaigrati na najvećoj sceni nakon što je njegov Inter odigrao još jednu sezonu za zaborav.

Međutim, novi trener Luciano Spalletti imao je druge planove: talijanski mediji pisali su da je transfer ugrožen jer on pod svaku cijenu želi zadržati Perišića, ali Spalletti je promijenio ploču i spreman je pustiti hrvatskog reprezentativca.

Čeka se dogovor klubova

''Ne mogu nikoga natjerati da ostane u Interu. Nagovaram druge da dođu u Inter, to je najviše što mogu napraviti'', rekao je Spalletti talijanskim novinarima na pitanje o Perišićevoj budućnosti.

''Došao sam u Inter s entuzijazmom, ako ima igrača koji ne osjećaju taj isti entuzijazam bolje je da odu negdje gdje osjećaju da će bolje obavljati svoj posao'', dodao je.

Nakon što se Spalletti povukao iz borbe preostao je samo dogovor klubova. Inter je odbio prvu ponudu Uniteda od 40 milijuna eura, a žele dobiti oko 50. Međutim, u Unitedu su svjesni da je Interu dovoljno 35 milijuna da bi ispunili pogodbu s Uefom i pokušavaju proći što jeftinije.

Bez obzira na konačni iznos, Perišić bi ovim transferom postao najskuplji hrvatski igrač ikad – trenutni rekorder Mateo Kovačić je Inter zamijenio Real Madridom za 31 milijun eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider