Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SVE JE OTVORENO

Southampton bez Hrvata u zapisniku došao do velike pobjede i potpuno se vratio u igru

Nogometaši Southamptona savladali su Leicester City u utakmici dvije momčadi koje se nalazi u borbi za ostanak u Premier ligi.

Carlos Alcaraz (Foto: Profimedia)

Borba za ostanak u Premier ligi u potpunosti je otvorena nakon što je Southampton na svom terenu savladao Leicester City rezultatom 1:0.

Sveci su ovaj susret započeli bez Mislava Oršića i Duje Ćaleta-Cara u zapisniku, čime je postalo jasno da Ruben Selles do kraja sezone vjerojatno neće baš imati povjerenja u hrvatski dvojac. Posebno jer je ovo već druga bitna pobjeda ostvarena bez njih.

Southampton iskoristio priliku, Leicester nevjerojatno sterilan

Southampton je sve riješio u prvom dijelu i to nakon što su se obranili od početnog pritiska gostiju iz Leicestera. 

Do vodstva su mogli već u 32. minuti, kad je Danny Ward obranio kazneni udarac Jamesu Ward-Prowseu. No, Ward nije mogao ništa napraviti šest minuta kasnije, kad je pred njega izašao Carlos Alcaraz i savladao ga.

Visoko je bila postavljena obrana gostiju, što je Argentinac iskoristio tako što je utrčao na sjajnu loptu Chea Adamsa.

Leicester je imao čak 65 posto posjeda i jalovu inicijativu, ali nevjerojatno je kako jalovo izgleda njihova napadača igra, čemu u prilog najviše govori na nisu imali niti jedan udarac u okvir gola.

Lisice su ipak bile vrlo blizu izjednačenja u doslovno posljednjem napadu, nakon što je Maddison izveo korner, a najviše skočio Harry Souttar, no njegov udarac glavom završio je na gredi.

Sveci su se tako u potpunosti vratili realnim šansama za ostanak u ligi te su čak ostali Bournemouth na posljednjem mjestu. Obje momčadi imaju 21 bod, koliko ima i Everton, dok Leeds, prvi trenutno siguran ima tek 22.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider