Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"NADAM SE UTAKMICI KARIJERE"

Sopić nakon Dinama priprema momčad za Lille: "Jednadžba je jednostavna, a Anas ima pravo na svoje mišljenje"

Nogometaši Rijeke ispred sebe imaju utakmicu koja im može donijeti europsku jesen, a trener Željko Sopić najavio ju je za Dnevnik Nove TV.

Nije uspio Željko Sopić željenim rezultatom debitirati na klupi Rijeke, no nije imao ni lagan posao, gostovanje na Maksimiru kod Dinama

Doživljen je poraz rezultatom 2:1, ali vremena za analizu nije bilo. Već u četvrtak slijedi susret protiv Lillea, momčadi od kojih je poraz istim rezultatom bio puno prihvatljiviji. Rijeka će tako pred punom Rujevicom krenuti po veliko iznenađenje.

Lille dolazi iza teškog poraza koji je nešto otkrio

"Sigurno je da ćemo ih pokušati iznenaditi, svjesni smo njihove kvalitete i brzine, posebno u tranziciji, ali mislim da smo se dobro pripremili. Dočekat ćemo utakmicu spremni", prokomentirao je Sopić činjenicu da Lille dolazi iza teškog poraza od Lorienta, momčadi koja ih je uništila visokim presingom.

Marko Bulat Marko Bulat: "To što Petković radi za momčad Dinama druga je dimenzija" divider

Upitan je i o tome kako je momčad krenula prihvaćati njegove ideje.

"Tek smo odradili dva-tri treninga, ali evo i sad sam dečkima dao neku ideju kako želimo igrati i kako pritisnuti Lille kad kreću od golmana. Potpuno sam pozitivan, bit će potpuno drugačija utakmica od one u Lilleu i nadam se pozitivnom ishodu", rekao je, osvrnuvši se na to da mu vjerojatno slijedi utakmica karijere:

"Ja se iskreno nadam da će mi to biti najveća utakmica karijere. Kad imate ovako aktivan rezultat, koji nas ipak ne treba zavarati jer je to jedna ozbiljna momčad, moramo prije svega biti oprezni. Jednostavno, mi znamo da moramo, želimo li proći, postići dva gola više od njih. Nema tu puno pameti, jednadžba je vrlo jednostavna."

Još jednom je potvrdio svoje stavove iznesene nakon Dinama

Što se tiče susreta na Maksimiru, nikome ništa ne zamjera, a već je ranije spomenuo da je teško zadržati konstantu u ovakvom ritmu utakmica.

Donny Bogičević Hrvatski dribler kreirao senzaciju u Njemačkoj: "Navijam za Hajduk i rado bih se okušao u HNL-u" divider

"Mi smo svjesni toga da ova mlada ekipa jako teško može odigrati tri utakmice u nizu na visokom nivou. U Lilleu smo odigrali na vrlo visokom nivou, protiv Dinama smo svjesni da nije bilo dobro. S druge strane je bio jedan goropadni Dinamo, koji bi pobijedio i jače momčadi od Rijeke. Mislim da im je to jedna od najboljih utakmica u zadnjih dvije-tri godine. Nedostajalo je malo energije, ali ne mogu igračima prigovoriti", objasnio je.

No, nekima je nešto za prigovoriti imao, Veigi i Djouahri, dvojici igrača koje je izvadio nakon tek nešto više od 20 minuta u igri. Već tada je objasnio kako nema namjeru držati u igri igrače koji ne trče nego hodaju, odnosno izrazio se slično tome, a sad je objasnio i kako su igrači reagirali na to.

"Imali smo mi razgovor nakon utakmice. Razgovarao sam s obojicom i objasnio sam im neke stvari. Razgovarao sam s cijelom ekipom na sastanku i mislim da je sve riješeno. Dok god sam ja tu trener, rezultat i igrači na terenu neće patiti, što zbog nekih taktičkih pogrešaka, što zbog nedostatka angažmana. Da smo u Njemačkoj, sad o tome ne bismo niti pričali. Mi ovdje moramo pričati hoće li se netko boriti ili ne? Mislim da se to u ovome sportu podrazumijeva", jasan mu je stav.

Anasu ništa ne zamjera

Još je upitan o izjavi Anasa Sharbinija, odnosno komentaru na Facebooku, gdje je za Sopića naveo kako je to trener koga im nitko neće odvesti.

Jan Mlakar Hajduk mora dovesti barem još jedno pojačanje do kraja prijelaznog roka divider

"Anas je prije svega legenda kluba i to je dečko s Grobnika. Imao sam jednog takvog, Fućka. Za Anasa, Fućka i takve nikad ne znate kad se zezaju ili govore ozbiljno. Demokracija je, svatko ima pravo na svoje mišljenje. Ja tu nemam nikakvih prigovora niti se ljutim. Svatko ima pravo na mišljenje. Je li to bilo ironično ili ne, nema nikakve veze", zaključio je na kraju Sopić, koji ima važan zadatak, najbolje moguće pripremiti momčad za susret o kojem će im ovisiti ostatak sezone.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider