Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najavio Jadranski derbi

Sopić: "Livaja? Tko je platio kartu, ima pravo vikati što hoće. Druga je stvar što ja mislim o tome"

Ove subote od 18:30 igra se Jadranski derbi na Rujevici.

Željko Sopić (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

Željko Sopić najavio je derbi između Rijeke i Hajduka u sklopu 11. kola SuperSport HNL-a na Rujevici.

"Moram sam sebe na početku ispraviti jer su me ljudi iz kluba ispravili. Rekao sam da pola Rijeke živi za ovu utakmicu, sad znam da cijela Rijeka živi za utakmicu", započeo je Sopić pa dodao da ne smiju podleći pritisku s tribina:

"Utakmica je to, bez obzira na veliki pritisak sa svih strana, koja se igra za tri boda i neće ništa odlučiti. Onaj koji bolje prođe, bit će zadovoljniji, no puno je kola do kraja i u principu tako na to gledam."

Hulkov slobodni udarac VIDEO 40 metara? Nema problema, pogledajte bombetinu Hulka iz slobodnog udarca divider

Sopić tvrdi da će razgovarati s igračima pred utakmicu, i to u četiri oka:

"Naravno da ću porazgovarati sa svim igračima, i u četiri oka o utakmici. Za ovakve utakmice se živi, sve su to mladi igrači i ne treba stavljati preveliki pritisak za njih. Iskreno, nekog prevelikog pritiska nema i ne osjećam.

Utakmica je kao svaka druga, a kakav bi bio čovjek i trener da ne želim svaki ogled pobijediti. Sada je to Hajduk, poslije će doći Gorica, Dinamo, mi svaku utakmicu želimo pobijediti. Problem je što je s druge strane protivnik koji želi to isto."

Joško Gvardiol VIDEO Gvardiol oduševio navijače potezom u Ligi prvaka: "Ovo ni Haaland ne može" divider

Riječani imaju manjih problema s ozljedama Galešića i Grgića:

"Vidjet ćemo hoće li se oporaviti, imali smo lakšu provjeru protiv juniora, a Veiga je malo izvrnuo zglob. Ima distorziju, nisam siguran kakvo će biti njegovo stanje. Bojim se da neće biti na raspolaganju za subotu."

Na Rujevicu se nakon incidenta s navijačima prvi put vraća Marko Livaja.

"Ne mislim da će se tenzije prenijeti na travnjak. Onaj tko je platio kartu ima pravo vikati što hoće, što ja mislim o tome, to je nešto drugo. Najvažnije je da momčad bude izolirana od toga. 

Kao igrač igrao sam na ne znam koliko stadiona i kao trener vodio neke utakmice. Nisam svaki put bio sretan kako su se protivnički navijači, a nekad i navijači moje momčadi ponašali. To je tako, dio folklora i s time živimo", zaključuje Sopić.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider