Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neočekivano

Šokantan rezultat za Brazilce: Mogli bi ostati bez Olimpijskih igara u Parizu

Turnir se igra u Caracasau, a počeo je šokantnim porazom Brazila od Paragvaja.

Pariz (Foto: Afp)

Aktualni olimpijski nogometni pobjednik Brazil doživio je šokantan poraz od Paragvaja sa 0-1 na otvaranju završnog kruga kvalifikacija za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024.

Nakon prve runde južnoameričkih kvalifikacija Brazil, Argentina, Paragvaj i Venezuela su izborili plasman na završni "Final Four" sa kojeg će dvije najbolje U-23 ekipe izboriti olimpijsku vizu.

Turnir se igra u Caracasau, a počeo je šokantnim porazom Brazila od Paragvaja. Pobjednički pogodak za Paragvaj zabio je Fabrizio Peralta u posljednjim trenucima prvog dijela.

Najbolju priliku za brazilsku vrstu imao je Endrick, koji će se ovoga ljeta pridružiti Real Madridu, u 29. minuti je promašio jedanaesterac.

U drugom susretu Argentina i Venezuela su odigrale 2-2, a domaćin je izjednačio iz jedanaesterca u desetoj minuti sudačke nadoknade.

Za "Gauče", koje vodi Javier Mascherano, strijelci su bili Carlos Vivas (39-ag), te Thaigo Almada (61), a za Venezuelu Leandro Brey (16-ag) i Kevin Kelsy (90+10-11m).

Bila je to "vruća" utakmica sa čak tri crvna kartona, kod Argentine su isključeni Valentin Barco (44) i Gonzalo Lujan (90+7), a na suprotnoj strani Bryant Ortega (43).

Kvalifikacije, koje se održavaju u Caracasu, završavaju 11. veljače.

Brazil je u finalu olimpijskog turnira u Tokiju pobijedio Španjolsku sa 2-1 nakon produžetaka, dok je broncu osvojio Meksiko 3-1 pobjedom protiv Japana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider