Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva dana, dvije utrke

Početak nove godine uz nastup najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša na Sljemenu

Na utrkama Snježne kraljice početkom siječnja 2022. očekuje se nastup čak šestorice hrvatskih skijaša i triju skijašica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Početak nove godine obilježit će tradicionalno okupljanje najboljih slalomašica i
slalomaša svijeta u Zagrebu na utrkama Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy 2022.

Slalomsku utrku za žene gledatelji će putem TV prijenosa moći pratiti u utorak, 4. siječnja, odnosno mušku utrku u srijedu, 5. siječnja, a na Sljemenu traju završne pripreme za jedan od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj.

"Najveći fokus stavljamo na TV prijenos, pripremu staze i što bolje rezultate naših skijaša i skijašica. Snijega ima dovoljno, a zbog južine se Zeleni i Crveni spust ove godine neće injektirati vodom, već će se samo površinski polijevati. Naši skijaši i skijašice mogu već tijekom vikenda početi trenirati na Zelenom spustu. Skijanje na domaćoj stazi velika im je prednost i vjerujem da će im višegodišnje iskustvo u skijanju na Sljemenu pomoći u postizanju rezultata, kao što je to bio slučaj i prošle godine", rekao je Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora slalomskih
utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy 2022. Zagreb/Sljeme, na videokonferenciji za medije.

Staza na Sljemenu u fazi je finalne pripreme za utrke, a službeno zeleno svjetlo Snježna kraljica je dobila već proteklog vikenda na FIS-ovoj snježnoj kontroli. Ove godine djelatnici skijališta Sljeme počeli su vrlo rano s pripremom staze te je ona najranije do sada ovako kvalitetno pripremljena.

"Od početka prosinca sva infrastruktura i djelatnici radili su danonoćno kako bi Crveni spust bio spreman za utrke", rekao je Marko Vdović, rukovoditelj objekta Skijaške žičare i tereni.

Očekuje se nastup čak šestorice hrvatskih slalomaša i triju slalomašica
Sljemenske utrke svake godine ugošćuju 150 najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša te više od 400 članova ekipa iz oko 25 zemalja s četiriju kontinenata, a utrke prate mediji iz čitavog svijeta. U ženskoj utrci za titulu Snježne kraljice
borit će se tri naše skijašice - Zrinka Ljutić, Leona Popović i Andrea Komšić, a na startu muške utrke očekuje se čak šestorica domaćih skijaša. Siguran je nastup Filipa Zubčića, Mateja Vidovića, Samuela Kolege, Leona Nikića i Tvrtka Ljutića, dok će odluka o nastupu Istoka Rodeša, s obzirom na povratak njegove ozljede lakta, biti donesena neposredno prije muške utrke. Uspjesi koje su hrvatski skijaši i skijašice postigli u ovoj skijaškoj sezoni odlična su najava za Snježnu kraljicu i potvrda da će biti jaka konkurencija svim slalomašicama i slalomašima s kojima će se natjecati na Sljemenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider