Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
povratak otpisanog

Hajduk vratio Nikolu Kalinića, suigrač mu dobrovoljno prepustio "njegov" broj

Nikola Kalinić potpisao je ugovor s Hajdukom do kraja sezone.

Nikoličius, N. Kalinić i Jakobušić (Foto: Robert Matić / hajduk.hr)

Prije nego li je trener Mislav Karoglan obavio prozivku na početku zimskih priprema, Hajduk je potvrdio povratak Nikole Kalinića.

"Iskusni napadač vraća se na Poljud nakon višemjesečne pauze, a danas je i službeno potpisao ugovor s klubom do kraja aktualne sezone. Nikoli je ugovor s Bijelima istekao krajem srpnja prošle godine te je od tada odlučio uzeti pauzu od nekoliko mjeseci. Tijekom studenog prošle godine trener Mislav Karoglan i sportski direktor Mindaugas Nikoličius obavili su razgovor s njim te su zajednički zaključili kako će Nikola najprije odraditi niz individualnih treninga prije nego se uključi u puni trenažni proces s ostatkom momčadi na počeku priprema za nastavak sezone", poručili su s Poljuda, dodavši:

"Dodajmo kako je Aleksandar Trajkovski dobrovoljno prepustio Kaliniću dres s brojem 9 kojeg je uvijek i nosio u Hajduku, a makedonski napadač od sada će nositi broj 27."

Iskusnom centarforu, koji će za dva dana proslaviti 36. rođendan, bit će ovo novi mandat u najdražem klubu iz kojeg je otišao nakon što nije bio na istoj valnoj duljini s bivšim trenerom Ivanom Lekom.

Kalinić je u veljači 2022. došao u Hajduk i na Poljudu se zadržao do kraja lipnja ove godine, a u tih 16 mjeseci upisao je 31 nastup i postigao osam golova u svim natjecanjima. Kad je dolazio, mnogi su postavljali pitanje hoće li moći on i Marko Livaja zajedno biti na terenu, tadašnji trener Valdas Dambrauskas koristio ih je od prve minute, a sad se očekuje da Kalinić biti u ulozi džokera s klupe i ulaziti po potrebi u završnih 15, 20 ili više minuta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider