Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Strašan posao

Službena potvrda povijesne transfer-bombe: Ivan Perišić potpisao za Hajduk!

Ivan Perišić novi je igrač Hajduka!

Ivan Perišić (Foto: Screenshot)

Ivan Perišić novi je igrač Hajduka! Službena potvrda stigla je prvo u obliku videa na Hajduk Digital TV, a potom i na službenoj stranici Hajduka.

HNK Hajduk na zadovoljstvo cjelokupne javnosti koja je željno iščekivala ovaj trenutak može potvrditi da će Ivan Perišić nakon gotovo 17 i pol godina ponovno odjenuti Hajdukov bijeli dres s brojem četiri.

Perišić dolazi na posudbu pa ostaje još jednu sezonu u Hajduku

Nakon sjajne i iznimno uspješne inozemne karijere Ivan se opet vraća na Poljud. Perišić među Bijele stiže na posudbu do kraja sezone iz engleskog Tottenhama. Nakon isteka posudbe koncem lipnja, dogovorena je suradnja Kluba i krilnog igrača Bijelih za sljedeću natjecateljsku sezonu.

Perišić je Hajdukovo dijete, prošao je sve mlađe uzrasne kategorije naše Akademije i postao je jedan od najboljih svjetskih igrača na svojoj poziciji krilnog igrača, a ujedno i jedan od najprepoznatljivijih proizvoda našeg Kluba. Iz Hajduka je sa 17 godina, u ljeto 2006. godine otišao u francuski Sochaux. Za Bijele nikad nije nastupio u službenim utakmicama, a odigrao je osam prijateljskih u kojima je postigao jedan zgoditak. O Ivanu i njegovoj karijeri suvišno je trošiti riječi. Jedan je od najboljih igrača svih vremena u samostalnoj Hrvatskoj, a igrao je za brojne europske velikane osvojivši niz trofeja i nagrada.

Završetak čudesne karijere u voljenom klubu

Iz Sochauxa je Ivan 2009. godine otišao na posudbu u belgijski Rooselare gdje je upisao i svoj prvi službeni profesionalni nastup. Dobre igre donijele su mu i potpis ugovora za Club Brugge, a u sezoni 2010./11. postigao je 22 pogotka u prvenstvu, čime je osvojio titulu najboljeg strijelca belgijske lige. Udruga profesionalnih nogometaša Belgije proglasila ga je igračem godine.

U bogatoj karijeri igrao je još za njemačke klubove Borussia Dortmund s kojom osvaja prvenstvo i kup 2012,, Wolfsburg u kojem je slavio osvajanje Kupa i Superkupa 2015. godine te Bayern Munchen s kojim je osvojio i naslov Lige prvaka 2020. godine te njemačko prvenstvo. Dugi niz godina nastupao je za talijanski Inter s kojim je podignuo trofej prvaka 2021. godine te Kup i Superkup 2022. godine. Iz Intera se u ljeto 2022. godine otisnuo u engleski Tottenham do kojeg je nastupao prije potpisa za Bijele.

Za A reprezentaciju Hrvatske debitirao je 26. ožujka 2011. godine u susretu s Gruzijom kod izbornika Slavena Bilića. U 13 godina upisao je impresivnih 129 reprezentativnih nastupa te je zabio 33 gola čime je zauzeo drugu poziciju najboljih strijelaca svih vremena za hrvatsku izabranu vrstu koju dijeli s Marijom Mandžukićem. S Hrvatskom je osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godini, a zabio je gol u finalu protiv Francuske. Hrvatska je u Katru četiri godine nakon osvojila i brončanu medalju, a Ivan je bio jedan od najvažnijih aktera u pohodu prema medalji. S nacionalnom vrstom igrao je prošle godine finale Lige nacija koje je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca osvojila Španjolska.

U rujnu 2023. zadobio je ozljedu koljena zbog koje će morati pauzirati još nekoliko mjeseci prije povratka na teren. No, vjerujemo da će njegova upornost i htijenje koje ga krase kroz čitavu karijeru doprinijeti da Ivana uskoro i napokon vidimo u najdražem mu dresu pred prepunim Poljudom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider