Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nisu to očekivali

Slaven Bilić iznenadio Ukrajince jedinstvenom gestom: "Pokazao je kakav je čovjek"

Slaven Bilić jedan je od kandidata za preuzimanje Ukrajine i navodno nije tražio nikakav honorar za taj posao.

Slaven Bilić (Foto: Guliver Images)

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić kandidat je za preuzimanje klupe reprezentacije Ukrajine, javio je to u ponedjeljak poznati menadžerski insajder Fabrizio Romano, a danas turski mediji pak prenose kako nekadašnji šef Hajduka nije tražio plaću za sjedanje na izborničku klupu zaraćene zemlje.

Tamošnji mediji pišu kako su pregovori već započeli, a hrvatski trener navodno nije želio nikakvu naknadu za obavljanje tog posla. Ta vrlo lijepa Slavenova gesta iznenadila je Ukrajince i svojevrstan je presedan u svjetskom nogometu, ali njemu lova vjerojatno trenutačno nije problem.

Slaven Bilić Fabrizio Romano: Slaven Bilić kandidat je za vruću klupu europske reprezentacije! divider

Sa svojim sad već bivšim klubom Watfordom, od kojeg se nedavno rastao poslije samo nekoliko mjeseci na klupi, dogovorio je otpremninu u iznosu od 400 tisuća funti, a još oko 250 tisuća trebali bi među sobom raspodijeliti njegovi pomoćnici, Računica, Butorović, Dicks i Sovina.

Ako je to istina, Bilić je veličina

"Ako je to istina, Bilić je pokazao kakav je čovjek, veličina", pišu oduševljeni Ukrajinci po društvenim mrežama.

Slaven Bilić Uručio otkaz Biliću i za 20 minuta predstavio novog trenera: Evo koliko će Hrvat dobiti za otkaz divider

Ukrajinci zasad imaju izbornika, trenutačno ih vodi Ruslan Rotan, ali odluče li se uskoro za promjenu na klupi, glavni ljudi tamošnjeg Saveza sjest će za stol i odlučiti tko bi mogao preuzeti vruću klupu, a Bilić je navodno vrlo visoko na njihovim listama želja.

Kvalifikacije za Euro 2024 otvorili su porazom kod Engleske (2:0), a u lipnju imaju dva susreta na rasporedu, protiv Sjeverne Makedonije i Malte. Sjedne li hrvatski trener doista na klupu Ukrajine, očekuje ga težak zadatak u kvalifikacijama za Euro. Izuzev Engleske, u skupini ga čeka i aktualni europski prvak, Italija.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider