Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKA POBJEDA

Slaven Belupo nakon lutrije penala izbacio Šibenik u Kupu

Slaven Belupo je u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U jedinom prvoligaškom ogledu osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa Slaven Belupo je na Šubićevcu pobijedio Šibenik nakon izvođenja jedanaesteraca (1:1, 6:4).

Tijekom 120 minuta igre također su jedino postignuti pogoci s bijele točke. Gosti su poveli u 68. minuti (Krstanović), dok je za domaćina izjednačio Ćurić u 92. minuti. Kasnije su, pak, više spretnosti u izvođenju jedanaesteraca pokazali gosti, koji su realizirali svih pet udaraca s bijele točke te su prošli u četvrtfinale s ukupnih 6:4 (1:1).

Dosta oprezno su utakmicu odigrali nogometaši Šibenika i Slaven Belupa, sve do te 68. minute. Od početka su čak nešto angažiraniji bili gosti, ali kompletno gledano su prave šanse bile vrlo rijetke. Slaven Belupo je prijetio preko Zapate i Hadžića, dok je domaćin prvi pravi pokušaj imao tek u završnom dijelu prvog poluvremena (Marin Jakoliš).

gol expired Mateo Kovačić je najbolji u ovome, puno mjesta prazno pa Livaja i Modrić divider

Nešto odlučnije su momčadi otvorile drugo poluvrijeme, pogotovo Šibenik, ali nakon svega je uslijedio pogodak na drugoj strani. Vratar Đaković je srušio Krstanovića koji je sam izveo udarac s bijele točke. Krstanović je bio miran i precizan te je doveo Slaven Belupo u vodstvo.

Čim je Šibenik krenuo s centra mogao je izjednačiti. Marin Jakoliš se našao sam pred suparničkim golmanom. Prebacio ga je, ali i gostujuća vrata.

gol expired Belišće na Facebooku otkrilo što su igrači Hajduka napravili nakon utakmice Kupa divider

Nova nada se za Šibenik pojavila u 76. minuti kada je gostujući igrač Kocijan dobio drugi žuti karton, a do izjednačenja su Šibenčani došli u sudačkoj nadoknadi. Van Bruggen je igrao rukom u svom šesnaestercu, a Mario Ćurić je zabio jedanaesterac za 1:1 i produžetke. U njima je Šibenik dominirao, imao je i dvije odlične šanse (Delić i Marin), ali o pobjedniku su odlučivali udarci s bijele točke.

Tamo je Slaven Belupo zabio svih pet puta (Krstanović, Bogojevoć, Laušić, Goda i Marina), dok se ključni trenutak dogodio kada je Čović obranio udarac domaćem igraču Batarelu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider