Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rapsodija na Dunavu

Veličanstvena pobjeda Švicarske u Srbiji, važan bod za Kosovo na startu kvalifikacija

Reprezentacija Švicarske uvjerljivom pobjedom je otvorila kvalifikacije za Euro 2024.

Švicarci (Foto: Afp)

Paralelno s utakmicom u hrvatskoj skupini D između Armenije i Turske, ove subote igrala su se još dva susreta kvalifikacija za Europsko prvenstvo u skupini I.

Jedan od njih odigran je u Novom Sadu, premda je ovo grupa u kojoj se ne nalazi Srbija. Naime, reprezentacija Bjelorusije zbog UEFA-inih sankcija prouzročenih ratom u Ukrajini nije mogla biti domaćin Švicarskoj u svojoj državi. Odluka je u konačnici pala na Novi Sad gdje se Bjelorusi, blago rečeno, nisu dobro proveli.

Rezultat je bio 0:5, Švicarci su razmontirali Bjeloruse već u prvom poluvremenu kada je Renato Steffen u razmaku od četvrte do 29. minute isporučio hat-trick.

Xhaka zapečatio slavlje Švicaraca u Novom Sadu

U drugom poluvremenu glavni je na terenu bio švicarski Albanac Granit Xhaka. On je u 62. minuti postigao pogodak, a tri minute kasnije upisao asistenciju za Zekija Amdounija.

U drugoj utakmici ove skupine Izrael i Kosovo su u Tel Avivu odigrali 1:1. Kosovari su poveli u 36. minuti autogolom Elija Dase, a početkom drugog poluvremena su postigli još jedan pogodak koji im je, nakon intervencije VAR-a, poništen.

Izraelci su u 56. minuti uspjeli izjednačiti, strijelac je bio Dor Peretz, a rezultat se do kraja nije mijenjao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider