Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Konferencijska liga

Hajduk ostao kratak za status nositelja u 3. pretkolu, Fehervar kiksao, ali Maribor i Suduva prošli

Fehervar se poskliznuo protiv Ararata, ali drugo čudo se nije dogodilo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 1. pretkolu Konferencijske lige, hrvatski predstavnici čekaju suparnike u 2. pretkolu i promatraju razvoj situacije zbog nositeljskog statusa u nastavku natjecanja. Bili su dočekali jedno čudo, ali drugo nisu.

Hrvatski klubovi uključit će se u drugom kolu, ali Hajduk je jednim okom gledao na razvoj situacije u prvom i već po završetku prve utakmice današnjeg programa u novom Uefinom natjecanju dobio je jako dobru vijest.

Ararat je iznenadio mađarski Fehervar i slavivši 2:0 danas u četvrtak prošao u drugo kolo s ukupnih 3:1, a to je značilo kako je Bilima, prođu li Tobol u drugom pretkolu, bilo potrebno samo još jedno iznenađenje za nositeljstvo u 3. pretkolu Konferencijske lige.

Jens Gustaffson i društvo navijali su u 1. pretkolu protiv Maribora ili Suduve, koji su branili gol prednosti na gostovanjima u Armeniji i Latviji. Međutim Valmiera je uspjela samo remijem bez golova časnom ispasti, a Slovenci su u slučevom vremenu potvrdili plasman dalje minimalnom pobjedom kod Uartua.

Ždrijeb 2. pretkola Konferencijske lige poslao je Bile na kazahstanski Tobolom. Prva utakmica igra se na Poljudu 22. srpnja, a uzvrat je na rasporedu 29. srpnja u Kazahstanu.

Rezultati 1. pretkola Konferencijske lige:

Ararat – Fehervar 2:0 (3:1)
Struga – Liepaja 1:4 (2:5)
Gagra – Sutjeska 1:1 (1:2)
Kauno Žalgiris – Europa FC 2:0 (2:0)
KuPs – Noah 5:0 (5:1)
Uartu – Maribor 0:1 (0:2)
Valmiera – Suduva 0:0 (1:2)
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider