Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"
Nogomet
Hoće li ga kazniti?

Sindikalni povjerenik stao u obranu zaštitara: Traže reakciju HNS-a zbog poteza Ristovskog

Potez Stefana Ristovskog poslije utakmice Varaždin - Dinamo izazvao je dosta svakojakih reakcija.

Galerija Okršaj Ristovskog sa zaštitarom Zaštitar je htio iznijeti dječaka s terena Okršaj Ristovskog sa zaštitarom

Nastavno na reakciju u podcastu Utakmicu po utakmicu u vezi poteza Stefana Ristovskog po završetku utakmice Varaždin - Dinamo, redakciji gol.hr-a javio se Marin Knežić Denić ispred Općeg sindikata Ministarstva unutarnjih poslova.

Sindikat ističe da je reakcija zaštitara bila posve normalna i opravdana, a zatražili su i pisano očitovanje od Hrvatskog nogometnog saveza.

Priopćenje Općeg sindikata MUP-a prenosimo u cijelosti.

"Poštovani,

Ovim putem podnosimo, pisanu predstavku u ime SINDIKATA OS MUP-a sektora: sigurnosti/zaštite kao ured povjerenika za poslove sigurnosti -zaštite na događaj, koji se dogodio te kako ste lijepi napisali "sotonizirao djelatnika" kojem, je jedina mana bila "što je radio svoj posao".

Naime prije svega Vam, želimo zahvaliti što ste u svojim objavama istaknuli taj, dio po nama vrlo kompleksan i značajan.

Kao ured povjerenika za poslove sigurnosti -privatne zaštite moramo istaknuti, kako je djelatnik redarske službe postavljen isključivo po zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima te bio zadužen da upravo, prepozna i pritom reagirao na eventualne opasnosti ili ne prilike. Time ističemo kako je djelatnik, svoj posao i opravdao te ponajprije spriječio da, maloljetno dijete prilikom neovlaštenog ulaska na teren, se ozlijedi od strane (igrača ili same igre) te da ne bi tokom, istog došlo laički rečeno: do slučajnog rušenja djeteta uslijed nogometne utakmice.

Način na koji je, djelatnik postupio uvidjevši što i kako može poći po "zlu" promtmo je reagirao ne dozvolivši da djetetov život i u jednom trenutku dođe u pitanje. Time poštivajuči zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima kao i sami, zakon o privatnoj zaštiti.

Time želimo istaknuti, kako kao Sindikat OS MUP-a sektora zaštite, koji je upravo zadužen za zaštitare, čuvare i redare osuđujemo postupanje nogometaša, prema djelatniku redarske službe kao i ne reagiranje HNS-a na sami istup spomenutog. Ovime se šalje slika, da sigurnost na športskim natjecanjima je na niskim granama, te da svako si ima pravo uzeti obrazac ponašanja pritom ne poštivajuči zakon, ljude koji svojim životom štite sve prisutne kao i sami sebe. Ne znajući da su redari/zaštitari upravo ti koji, u svakoj situaciji moraju i dužni su reagirati jer zakon ne prepoznaje (maloljetno dijete, NN-osobu ili punoljetnu osobu).

Želimo da navijači, igrači i svi prisutni znaju kako su na športskim natjecanjima/nogometnim utakmicama sigurni te da se upravo na takvim, javnim događajima širi športski duh. Poštuju pravila i zakoni, kako bi u konačnici nam svima bilo zajamčeno uživanje i sigurnost.

S toga ovim putem, dajemo do znanja kako smo uz kolegu te da ćemo zatražiti pisano očitovanje HNS-a na ne reagiranje prema navedenom nogometašu, a sve radi očuvanja integriteta i dostojanstva svakog djelatnika sigurnosti i zaštite", poručuje Opći sindikat Ministarstva unutarnjih poslova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider