Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon četiri godine

Roma slavila u vrućem derbiju juga Italije, Napoliju isključena dva igrača

Roma je posljednji put pobijedila Napoli u studenom 2019. godine, a potom je pet puta izgubila, dok su dva susreta završila bez pobjednika.

Roma - Napoli (Foto: Afp)

U derbiju 17. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je na Olimpicu pobijedila Napoli sa 2:0 ostvarivši prvu pobjedu u posljednjih osam međusobnih susreta.

Roma je posljednji put pobijedila Napoli u studenom 2019. godine, a potom je pet puta izgubila, dok su dva susreta završila bez pobjednika.

Domaćin je poveo u 76. minuti golom Lorenza Pellegrinija koji je ušao u igru nekoliko minuta ranije. Deset minuta prije Rominog gola, gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Matteo Politano zbog udaranja protivnika. U 86. minuti Napoli je ostao bez još jednog igrača, isključen je napadač Victor Osimhen. S dva igrača više Roma je u petoj minuti nadoknade zabila i drugi gol, a strijelac je bio Romelu Lukaku.

Roma je ovom pobjedom preskočila Napoli i sada je šesta sa 28 bodova, dok je Napoli stepenicu niže s bodom manje.

Inter čeka Božić na +4

Na vrhu ljestvice je Inter koji je pobijedio Lecce sa 2:0. Milanski sastav sada ima četiri boda više od Juventusa, dok Milan na trećoj poziciji ima čak 11 bodova zaostatka.

Inter je poveo u 43. minuti golom Yanna Bissecka, a na 2:0 je povisio Nicolo Barella nakon sjajne asistencije Marka Arnautovića. Austrijski napadač je petom uposlio Barellu "prevarivši" cijelu suparničku obranu. U 83. minuti gosti su ostali i bez isključenog Lamecka Bande koji je "pocrvenio" zbog dugog jezika. Za goste je cijeli susret igrao Marin Pongračić.

Tri važna boda dohvatila je i Verona porazivši u derbiju začelja Cagliari sa 2:0. Vodeći gol zabio je Cyril Ngonge u 53. minuti, minutu nakon što su gosti ostali bez isključenog Antoinea Makoumboua. Pobjedu je potvrdio Milan Đurić golom u 90. minuti. Verona je ovom pobjedom pobjegla iz zone ispadanja, trenutačno je na 16. mjestu.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider