Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neprimjereno reagirao

Saudijci bez milosti za Ronalda: Puknuo im film, suspendirali ga jednu utakmicu

Nakon pobjede 3:2 Al-Nassra nad Al-Shababom u nedjelju portugalski napadač okrenuo se prema protivničkim navijačima koji su cijelu utakmicu skandirali Lionelu Messiju.

Cristiano Ronaldo (Foto: Afp)

Portugalska nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo suspendiran je na jednu utakmicu jer je "provocirao" navijače protivničke momčadi neprimjerenom gestom tijekom utakmice saudijskog prvenstva, objavilo je Disciplinsko i etičko povjerenstvo Saudijskog nogometnog saveza.

Nakon pobjede 3:2 Al-Nassra nad Al-Shababom u nedjelju, portugalski napadač okrenuo se prema protivničkim navijačima koji su cijelu utakmicu skandirali Lionelu Messiju, a zatim ih je poslušao i napravio nepristojan pokret desnom rukom, što je natjeralo vođe Al-Shababa da podnesu žalbu.

"Ronaldo je prekršio članak (57-1) disciplinskih i etičkih propisa i suspendiran je na jednu utakmicu od svih službenih utakmica u kojima ima pravo sudjelovati", navodi Disciplinsko i etičko povjerenstvo.

Igrač je također kažnjen s 10.000 saudijskih rijala (oko 2400 eura) i platio je 20.000 rijala (4800 eura) Al-Shababu kako bi pokrio troškove postupka.

Bivši igrač Real Madrida i Manchester Uniteda na ovu odluku nema pravo žalbe.

Ronaldo će tako propustiti sljedeću utakmicu saudijskog prvenstva protiv Al-Hazma.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider