Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bugarin nije uspio...

Nije Petev jedini krivac za loš Dinamo: Što je radila Uprava?

Dinamo je potvrdio da Petev neće dobiti otkaz, no isto tako je sazvao konferenciju za novinare za četvrtak na kojoj će očito obznaniti nešto veliko.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivajlo Petev i dalje ostaje trener Dinama, no do kada to je pravo pitanje. U prostorijama Dinama održan je sastanak klupske uprave i trenera nakon kojeg je u priopćenju za javnost obznanjeno kako Petev do daljnjega ostaje trener, a o tome će više na konferenciji za novinare u četvrtak govoriti sportski direktor Romeo Jozak. Dinamov problem je dužina ugovora bugarskog stručnjaka, koji je prije dva i pol mjeseca produžio vjernost do 2020. godine. Kada bi mu Dinamo dao otkaz, morao bi platiti veliku odštetu. Trenutno se traži najbezbolnije riješenje cijele situacije.

Nakon sedam mjeseci mora se reći da Petev nije uspio. Njegova momčad izgleda loše na travnjaku, nakon subotnjeg derbija i poraza od Hajduka javno je kritizirao igrače, tražio je njihovu pozitivnu reakciju, no protiv Slaven Belupa je dobio upravo suprotno. Dinamo će prema svemu sudeći nakon 11 godina ostati bez naslova prvaka Hrvatske.

No nepošteno je kritizirati samo trenera i mora se postaviti pitanje što su radili ljudi koji vode ovaj klub, te koji su u konačnici i doveli trenera. Dinamo ima najskuplju momčad u HNL-u, a nije bio ravnopravan suparnik Rijeci. U zimskoj pauzi za velike su novce dovedeni Sammir i Guillherme, no obojica su se pokazali kao promašaji. Njih dvojicu Petev nije želio u svojoj momčadi, no uprava mu ih je dovela.

Rijeka bi do kraja prvenstva trebala izgubiti tri utakmice, a Dinamo dobiti sve svoje da bi zagrebačka momčad obranila naslov. Riječani su na nizu od 43 utakmice bez poraza i zaista su milimetrima udaljeni od prvog klupskog naslova prvaka Hrvatske.

Cijelo javljenje s Maksimira za Dnevnik Nove TV od reportera Saše Lugonjića pogledajte u priloženom videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider