Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ako ovako nastavi...

Ivanušecov suigrač u životnoj formi: U čudesnom je nizu, vrlo će se brzo javiti bogataši

Santiago Gimenez iz Feyenoorda u posljednje vrijeme igra fenomenalno.

Santiago Gimenez (Foto: Afp)

U uskom krugu igrača koji su obilježili treće kolo Lige prvaka, a pogotovo sinoćnje utakmice, nalazi se Santiago Gimenez.

Suigrač hrvatskog reprezentativca Luke Ivanušeca postigao je dva gola u pobjedi Feyenoorda protiv Lazija. Bio je to trijumf kojim se nizozemski klub probio na prvo mjesto skupine E i zasad uopće ne djeluje nemoguće da se Feyenoord u konačnici plasira u nokaut-fazu Lige prvaka, što bi bio sjajan uspjeh.

Gimenez je bio prvo ime utakmice, a s ova dva zgoditka zapravo je samo nastavio svoj čudesni, nevjerojatni niz. U prva dva kola Lige prvaka nije mogao igrati jer je odrađivao suspenziju zbog crvenog kartona, ali zato je u svim ostalim utakmicama u kojima je nastupio u protekla dva mjeseca čovjek jednostavno briljirao.

Od 20. kolovoza i utakmice drugog kola Eredivisie, kada je u gradskom derbiju protiv Sparte započeo svoju seriju, Gimenez je u doslovno svakoj utakmici postigao pogodak. Ukupno devet utakmica, 15 golova i tri asistencije bilanca je tog meksičkog reprezentativca koji je u ljeto prošle godine stigao u Feyenoord iz Cruz Azula za šest milijuna eura.

Njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku, prema Transfermarktu, iznosi 40 milijuna eura. Već sad je jasno da je Feyenoord napravio fenomenalan posao, tim više što Gimenez ima samo 22 godine, cijena će mu sigurno rasti, do razine kada se Nizozemci neće moći othrvati ponudama bogatijih klubova. Taj će dan, nastavi li Gimenez ovako zabijati, doći vrlo brzo.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider