Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAKVA ČUDESNA EKIPA

Jedna 30 godina stara fotografija donosi suze na oči svih navijača posrnulog velikana

Talijanski nogometni velikan Sampdoria prošle je godine napustio elitni razred i male su šanse da se već ove sezone tamo vrati.

Sampdoria (Foto: Profimedia)

Na sedmom mjestu ljestvice Serie B nalazi se trenutno Sampdoria, jedna od najvećih i najboljih europskih nogometnih momčadi od sredine 80-ih do sredine 90-ih godina prošlog stoljeća.

U drugi rang ispali su prošle godine, a ove se sezone imaju još šanse vratiti, no morat će to napraviti kroz teški žrvanj dodatnih kvalifikacija za Serie A, a njih će u završnici sezone morati obraniti.

Fotografija koja donosi bol, ponos i prije svega nostalgiju

Teška financijska situacija dovela ih je do toga i nju još uvijek nisu riješili pa im svako malo prijeti i dodatna velika kazna, što je jako teško za pratiti brojnim navijačima ovog velikog kluba.

Upravo zbog toga prisjećanja na zlatno vrijeme kluba mnogima će donijeti suze na oči, pa tako i fotografija iz sezone 1993./94. Riječ je o momčadi koju mnogi smatraju najboljom u povijesti Serie A koja nije osvojila naslov prvaka.

Momčad pod vodstvom Svena Gorana Erikssona tada je bila treća, a sam pogled na fotografiju nam otkriva moć kakvu su imali. 

Na fotografiji se redom nalaze Ruud Gullit, Marco Rossi, David Platt, Gianluca Pagliuca i Roberto Mancini u gornjem redu te Attilio Lombardo, Moreno Mannini, Alberigo Evani, Pietro Vierchowod, Vladimir Jugović i Stefano Sacchetti u donjem.

U momčadi, zbog pravila tri stranca, za ovu utakmicu nije na raspolaganju bio Srećko Katanec.

Jedna od najjačih momčadi u povijesti Serie A

Mnogi navijači Sampdorije reći će da je ova momčad, koja je te sezone osvojila Kup, zapravo na papiru ukupno jača od one koja se tri sezone ranije okitila naslovom prvaka. No, ona momčad imala je nešto što ova nije imala, Gianlucu Viallija, koji je tada već bio u Juventusu. Vialli je sa Sampdorijom osvojio i tri Kupa te ga navijači smatraju najboljim igračem u povijesti kluba. 

Vialli nas je prošle godine nažalost napustio nakon duge borbe s rakom gušterače. 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider