Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
REKLI BISMO NIKAD GORI

Samo jedan podatak dovoljno potvrđuje koliko je katastrofalan ovosezonski Manchester United

Navijači Manchester Uniteda doživjeli su još jednu blamažu, ovog puta u natjecanju koje su prošle sezone osvojili.

Marcus Rashford i Rasmus Hojlund (Foto: Afp)

Domaći poraz 0:3 od Newcastlea u osmini finala Carabao Cupa samo je još jedan u nizu ovosezonskih katastrofalnih rezultata Crvenih vragova.

I to kad se najmanje očekivalo, nakon vrlo dobrog proljetnog dijela prošle sezone. Momčad Erica ten Haga nema rezultata, nema ni igre, a niti neke kemije u momčadi. Sve izgleda kao da je Nizozemac izgubio kontrolu nad momčadi.

Vise u Ligi prvaka, u prvenstvu nikad gori

U Ligi prvaka imaju dva poraza iz tri susreta i slijedi im žestoka borba s Galatasarayem za prolazak skupine, dok su u Premier ligi na pet pobjeda i pet poraza, uz gol razliku 11:16. 

Vrijedi spomenuti kako su dvije pobjede protiv višestruko slabijih momčadi, Brentforda i Sheffield Uniteda, ostvarene u završnicama susreta.

Navijači ne pamte tako loš start, posebno s porazima u čak 50 posto ligaških utakmica i nikoga ne čudi što traže ostavku nizozemskog menadžera koji ne samo da nije podigao momčad, nego je i potrošio ogromnu svotu novca na igrače koji zasad ni blizu ne opravdavaju svoju cijenu.

Spomenut ćemo samo neke. Antony je plaćen 95 milijuna eura, dosad je u 54 utakmice upisao osam pogodaka i tri asistencije. Za Casemira su istresli 70. On je prošle sezone uistinu donio kvalitetu, ali ove je jedan od lošijih igrača u momčadi. Lisandro Martinez je plaćen 58 milijuna i standardan je (trenutno ozlijeđen), no niti on nije izvedbama opravdao cijenu.

Ovosezonski transferi su zasad teški promašaj

Posebna kategorija su ovosezonski transferi. Andre Onana plaćen je 50 milijuna, a dosad se istaknuo kiksevima i spašavanjem pobjede protiv Kopenhagena u Ligi prvaka. Mason Mount plaćen je 64 milijuna i zasad je više na klupi nego u igri, no omela ga je ozljeda.

Posebna priča je Rasmus Hojlund. Nitko ne osporava talent, ali teško je opravdati 70 milijuna eura za momka koji je u prošloj sezoni Serie A zabio devet pogodaka. Je li ga prodao hattrick Finskoj u dresu reprezentacije? U ligi je trenutno na nuli i teško ga vade tri pogotka u Ligi prvaka.

Napad trenutno u štrajku

No, ono zbog čega je i napisan ovaj tekst je statistički podatak koji nam otkriva koliko je zapravo jadno ono što United u Premier ligi prezentira. Radi se o statistici pogodaka koji su postigli napadači. Tu se računaji centralni i krilni ofenzivci, a na prvom je mjestu Newcastle s 20, dok je drugi Liverpool s 19. 

Na posljednjem mjestu nalazi se Manchester United, s jednim pogotkom Marcusa Rashforda, momka koji je u prošloj sezoni lige upisao 17 pogodaka i pet asistencija. Ostalih deset pogodaka su postigli igrači iz veze ili obrane. Scott McTominay dao je tri, Bruno Fernandes dva, a po jednog Casemiro, Mejbri, Dalot, Eriksen i Varane.

Od idućih šest utakmica, čak pet igraju u gostima, a kroz njih će morati spašavati sezonu. Ako imaju namjeru to napraviti, morat će proraditi njihov napad, prije svega Rashford, Antony i Hojlund, kao prvi izbor za napadački trojac.

Ten Hag nema namjeru dati ostavku, nego sebe naziva borcem koji se sposoban izboriti u ovakvoj situaciji. Neka onda to dokaže, ali sigurno nema više puno vremena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider