Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
donio trofej lige prvaka

Giggs u Zagrebu: ''Hrvatska ima sjajne igrače, a Modrića želim u Man Unitedu''

Nakon Osijeka, trofej Lige prvaka stigao je u Zagreb, a s njim i Ryan Giggs.

Najprestižniji europski klupski trofej – UEFA Champions League trofej, stigao je u petak u Zagreb i to u pratnji ambasadora UEFA Champions League Trophy Toura, legendarnog Ryana Giggsa. Tom prigodom, u sjedištu Zagrebačke banke, članice UniCredit Grupe, koja je ujedno i organizator cijelog događaja, održana je konferencija za medije na kojoj su sudjelovali Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke, Ryan Giggs, ambasador UEFA Champions League Trophy Toura te Gregory Biskos, glasnogovornik UEFA-e.

''Zadovoljstvo mi je da nakon toliko godina ponovo mogu biti u Zagrebu i biti ambasador UEFA Champions League Trophy Toura. Ovaj trofej i meni osobno puno znači, kao i svakom nogometašu koji ga je osvojio i drago mi je da ga možemo podijeliti s nogometnim fanovima koji će ga u ova dva dana moći vidjeti u Zagrebu“, poručio je Ryan Giggs.

Legendarni nogometaš koji je u karijeri odigrao 672 za Manchester United osvrnuo se i na svoju bogatu karijeru.

''Bio sam sretan što sam igrao za klub koji voli, jesam li imao šansu otići, ne baš. Kao igrač želiš osvojiti trofeje i Ligu prvaka i bio sam sretan tamo'', rekao je Giggs.

Giggsovu karijeru obilježila je afera sa suprugom svog brata Rhodrija Natashom Giggs.

''Ne žalim ni za čime u svojoj karijeri. Sve što sam napravio, napravio sam i na greškama se uči.''

Prokomentirao je i rad Slavena Bilića na klupi West Hama.

''Bilić je imao uspješnu sezonu, on je jako karizmatičan. Poslije jedne utakmice otišao sam s njim na piće i on je jednak i kada pobjede i kada izgube. Njegovoj momčadi je sada malo teže jer su se preselili na novi stadion i sve to utječe na njih, ali nadam se da će do kraja sezone biti bolji.''

Otkrio je i kojega hrvatskog nogometaša posebno cijeni.

''Hrvatska ima sjajne igrače. Moj favorit je Luka Modrić, volio bih ga vidjeti u Manchester Unitedu koji takvog igrača nije imao odtkad se umirovio moj bivši suigrač Paul Scholes'', rekao je Giggs.

Nažalost po Giggsa, želja će mu se teško ispuniti budući da je Modrić nedavno produljio ugovor s Real Madridom do 2020. godine.

U subotu Giggs i trofej na Trgu bana Jelačića

Hrvatska turneja UEFA Champions League Trophy Toura započela je u Osijeku 18. listopada, a u dva dana vidjele su ga na tisuće posjetitelja. Nakon gostovanja u supermarketu u Radničkoj 49, Zagrepčani i njihovi gosti imat će priliku upoznati Ryana Giggsa i fotografirati se s njim te s trofejom UEFA Champions League i u subotu 22. listopada, između 10 i 11 sati na Trgu bana Jelačića.

UEFA Champions League Trophy Tour kamion bit će otvoren do 20 sati, a svi posjetitelji u njemu mogu igrati i interaktivne igre te razgledati izložbu suvenira koje su potpisale neke od najvećih nogometnih legendi.

„UniCredit je službena banka UEFA-e i partner UEFA Champions league još od 2009. godine i partner svih UEFA-inih klupskih natjecanja. Rekao bih da UniCredit i Liga prvaka imaju puno toga zajedničkog – UEFA Champions League je vodeća nogometna liga u Europi u kojoj igraju najbolji europski klubovi. S druge strane, UniCredit je jedna od vodećih banka u Europi, a Zagrebačka banka vodeća banka u Hrvatskoj“, poručio je Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke dodajući kako kroz ovo partnerstvo banka promiče vrijednosti sportskog života.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider