Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skandal zatresao Pireneje

Legenda Bayerna oplela po Španjolcima i Englezima: "To me je baš nasmijalo, uvijek sam imao čudan osjećaj"

Bivši glavni direktor Bayerna i član Izvršnog odbora UEFA-e Karl-Heinz Rummenigge progovorio je o temi koja trese Španjolsku…

Uli Hoeness i Karl-Heinz Rummenigge (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Odjek afere "BarçaGate" širi se Europom. Skandal je izbio nakon što je otkriveno da je Barcelona isplaćivala milijunske svote kompaniji u vlasništvu Josea Enriqueza Negreire, španjolskog suca i bivšeg potpredsjednika tehničke komisije La Lige, koja je zadužena za suce. Kako se kolo raspliće, ispada da je to gotovo normalno u Španjolskoj već godinama, da ne kažemo desetljećima.

Na tu temu progovorio je bivši glavni direktor Bayerna i član Izvršnog odbora UEFA-e Karl-Heinz Rummenigge u intervjuu za talijanski Corriere dello Sport.

"Vjerujte mi kad vam kažem da sam se nasmijao čitajući ovu vijest. Ali to me ne čudi, svaki put kad smo igrali u Španjolskoj imao sam čudan osjećaj", sarkastično je izjavio legendarni njemački napadač.

Posve je jasno da je aludirao na Bayernove utakmice u Ligi prvaka s Barcelonom, a vjerojatno još više s Realom jer su se nakon tih utakmica najviše žalili na suđenje i sudačke pogreške, koje su uglavnom išle na njihovu štetu.

Rummenigge je u istom intervjuu progovorio i o tržištu nogu te je kritizirao englesku Premierligu kazavši da troši nevjerojatne količine novca.

"Nekoć je Italija imala najjaču ligu, a danas je jedino englesko prvenstvo stvarno živo. Englezi troše astronomske iznose i na neinteligentan, iracionalan način, dok ostale zemlje nastavljaju nekako kormilariti kroz financijske probleme i skandale, ali ipak uspijevaju ponijeti kući trofeje. To znači da Englezi prave lude greške, njihovo je tržište izvan kontrole", zaključio je Kalle.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider