Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo!

Slavlje u Koprivnici: Podravka Vegeta osigurala četvrtfinale Europske lige

Podravki je za potvrdu plasmana u četvrtfinale u nekim kombinacijama odgovarao i bod, no Koprivničanke su pobjedom razriješile sve dvojbe.

Lea Franušić iz Podravka Vegete (Foto: Željko Hajdinjak/Cropix)

Rukometašice Podravka Vegete osigurale su plasman u četvrtfinale Europske lige nakon što su u susretu 5. kola A skupine u ŠSD Josip Samaržija-Bepo pobijedile Praktiker Vac sa 27:24 osiguravši plasman u četvrtfinale.

Nakon četiri godine rukometašice Podravka Vegete su osigurale plasman u četvrtfinale drugog po jačini europskog natjcanja.

U izravnom sudaru za plasman među osam najboljih ekipa Ivice Obrvana je pobijedila mađarski Praktiker-Vac i kolo prije kraja ima nedostižna četiri boda više od Vaca. Podravku više ne može dostići niti Nykobing Falster kojeg danas očekuje gostovanje kod Storhamar Handballa.

Podravki je za potvrdu plasmana u četvrtfinale u nekim kombinacijama odgovarao i bod, no Koprivničanke su pobjedom razriješile sve dvojbe.

Domaće igračice su bolje otvorile susret i nakon 20 minuta igre imale su pet golova prednosti (11:6). Gošće su smanjile na minus 2 (11:9), no Podravka je s dva gola u samoj završnici otišla na odmor sa četiri gola prednosti.

U nastavku susreta Obrvanova ekipa je u nekoliko navrata imala šest pogodaka viška, Vac se približio na -3, ali više od toga nije išlo. Na koncu je završilo 27:24 za Podravka Vegetu.

Hrvatski sastav su do pobjede predvodile Katarina Pandža sa sedam golova, te Josipa Mamić i Sara Šenvald sa po četiri gola, dok je Lucija Bešen imala sedam obrana. Na suprotnoj strani najefikasnija je bila Csenge Kuczora sa 10 golova.

Podravka je ovom pobjedom barem privremeno preuzela vrh ljestvice sa sedam bodova, Storhamar ima bod manje, ali i utakmicu manje, treći je Vac s tri boda, a na začelju je Nykobing s dva boda.

U posljednjem kolu Podravka, 17. veljače gostuje kod Nykobing Falstera.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider