Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi izazov

Ronaldinho se vraća u Barcelonu

Nakon završetka igračke karijere, legendarni Brazilac se u ponešto drugačijoj ulozi vraća u klub u kojem je proveo najbolje dane, a u novom će poslu ponovno odmjeriti snage sa starim nogometnim rivalima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveći europski klubovi već odavno ne vode bitke samo na nogometnom terenu. Žestoke "utakmice" se igraju i na tržištu, a pogotovo na područjima dalekog istoka i Sjeverne Amerike, gdje je nogomet u velikoj ekspanziji.

Real je već doveo pojačanja potpisivanjem Ronalda Nazarija de Lime, koji će biti njihov ambasador za Latinsku Ameriku, dok se očekuje da će isti posao u Sjevernoj Americi obavljati David Beckham. Iako umirovljeni, bivši galacticosi Beckham i Ronaldo su i dalje među najpopularnijim nogometašima na svijetu i idealne reklame za Kraljevski klub.

Njihov se najveći rival Barcelona također odlučio na sličan potez. Katalonski klub je angažirao legendarnog Ronaldinha, koji je prošle godine završio karijeru u dresu Fluminensea. 36-godišnji Ronaldinho će biti ambasador Barcelone za Sjevernu Ameriku, a funkciju bi trebao preuzeti na skorašnjem otvaranju ureda Barcelone u New Yorku.

Marketinški El Casico

Slično kao i u slučaju Beckhama i Ronalda, Ronaldinhova popularnost ne pada iako su njegovi najbolji dani daleko iza njega. Brazilski velemajstor i dalje je jedna od najprepoznatljivijih nogometnih ličnosti na svijetu – pored urođene karizme, još se pamte njegove majstorije na terenu, a pogotovo one u derbijima s Realom.

Međutim, neće imati lagan posao u marketinškom El Clasicu ako Beckham prihvati ponudu Reala. Bivši engleski nogometaš je majstor marketinga i čovjek koji je od sebe stvorio brend koji mu i nakon igračke karijere donosi desetke milijuna eura godišnje. Nekada veliki suparnici na terenu tako će svoje rivalstvo nastaviti u svijetu tržišta i marketinga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider