Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Deschamps ostaje

Portugal pronašao novog izbornika: Hrvatska mu presudila na Svjetskom prvenstvu u Katru

Roberto Martinez na pragu je preuzimanja klupe reprezentacije Portugala, dok je Didier Deschamps produljio ugovor i ostaje na klupi Francuske do 2026.

Slavlje Portugalaca (Foto: Afp)

Bivši belgijskih izbornik Roberto Martinez blizu je preuzimanja klupe reprezentacije Portugala. To je informacija koju je plasirao The Athletic.

James Ward-Prowse i suigrači Zasjalo sunce Oršićevom novom klubu: Slavili u Kupu na gostovanju kod drugog premierligaša divider

Američki portal tvrdi da je Martinez više-manje postigao verbalni dogovor s čelnicima Portugalskog nogometnog saveza. Navodno su pregovori u završnoj fazi i trebali bi biti službeno zaključeni do kraja predstojećeg tjedna.

Martinez preuzima Portugal

Martinez bi trebao potpisati ugovor do Svjetskog prvenstva 2026. u SAD-u, Meksiku i Kanadi. Ako je informacija točna, 49-godišnji katalonski trener naslijedit će Fernanda Santosa, koji je vodio Portugal osam godina i s njim je osvojio Euro 2016. te Ligu nacija 2019.

  Roberto Martinez Roberto Martinez (Foto: Afp)

Martinez je bio izbornik Belgije od 2016. do 2022. Posljednja utakmica na klupi Belgije bila mu je protiv Hrvatske u skupini na Svjetskom prvenstvu u Katru. Kao što je poznato, završila je bez pogodaka i Belgija je ispala sa SP-a već u skupini, a Hrvatska je prošla dalje i na kraju je osvojila treće mjesto.

Deschamps ostaje na klupi Francuske

Najveći Matinezov uspjeh sa zlatnom belgijskom generacijom jest osvajanje bronce na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018.

Didier Deschamps Didier Deschamps (Foto: Afp)

U isto vrijeme Francuski nogometni savez objavio je da Didier Deschamps ostaje na klupi Tricolora do 2026. Deschamps je preuzeo Francusku 2012. i s njom je osvojio naslov svjetskih prvaka 2018., srebro na SP-u u Katru i na Euru 2016. u Francuskoj, a osvojio je i Ligu nacija 2021.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider