Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Evo koliki je dug

Bivši hrvatski prvoligaš koji je igrao Europu završio u stečaju

RNK Split je dva puta osigurao plasman u Europsku ligu.

Momčad RNK Splita koja je igrala Europsku ligu (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Trgovački sud u Splitu otvorio je stečajni postupak nad bivšim hrvatskim prvoligašem RNK Splitom.

Klub odlazi u stečaj nakon što je splitska FINA u lipnju prošle godine predala sudu prijedlog za otvaranje postupka zbog neprekinute blokade računa od 120 dana u ukupnom iznosu od gotovo 57 tisuća eura, piše Dalmatinski portal.

U sezoni 2009/10. ostvarili su plasman u elitni razred hrvatskog nogometa, a već iduće sezone osvojili su visoko treće mjesto u HNL-u što im je osiguralo povijesni plasman u Europu.

Split je dva puta igrao Europu

U drugom pretkolu Europske lige izbacili su slovenske Domžale, no nisu uspjeli preskočiti moćni Fulham. Na domaćem su terenu izvukli 0:0, ali u Londonu su izgubili 0:2 i tako okončali svoj put u Europi.

U sezoni 2014/15. ponovno su osigurali izlazak u Europu, izbacivali su redom Miku, Hapoel Beer Shevu, Chernomorets, no na posljednjoj stepenici nisu uspjeli svladati Torino.

Ponovno su na domaćem terenu izvukli nulu, no u gostima su izgubili minimalnim rezultatom i tako ostali bez povijesne šanse za plasman u skupine Europske lige.

Iz HNL-a su ispali u sezoni 2016/17. kad su osvojili posljednje deseto mjesto.

PAOK slavi pogodak protiv Dinama Potpuni raspad Dinama u Solunu, PAOK zabio pet komada i otišao u četvrtfinale Konferencijske lige divider

Navijač Partizana u Solunu VIDEO Ovo je navijač Partizana koji se probio do Grčke: Pričali smo s njim ispred stadiona divider

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider