Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uzbudljiva završnica

Rijeka se pred kraj utakmice provukla: Pao je i Varaždin za prvo mjesto u Hrvatskoj

Rijeka vodi na ljestvici sa 53 boda, Hajduk ima bod manje, dok je Dinamo treći sa 47 bodova i dva susreta manje.

Rijeka - Varaždin (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

Nogometaši Rijeke vratili su se na vrh ljestvice SuperSport HNL-a, nakon što su u susretu 25. kola pred 6.850 gledatelja na Rujevici pobijedili Varaždin sa 2-0.

Domaćin je uspio slomiti Varaždin tek u završnici susreta, a golove su zabili Niko Galešić u 80. minuti i Matej Mitrović u 90. minuti.

Prvu veliku priliku na utakmici imali su gosti u 16. minuti, međutim Marko Dabro je promašio nemoguće. Nakon ubačaja iz kuta, domaći vratar Nediljko Labrović je loše procijenio let lopte, Lamine Ba je spustio loptu do Dabre koji praktički na gol crti nije uspio loptu ugurati u praznu mrežu. Povratnik u hrvatski nogomet nakon kratkih epizoda u Kini i Latviji, u posljednje vrijeme prolazi kroz veliku krizu. Nedavno je u susretu protiv Dinama propustio realizirati kazneni udarac, potom je protiv Hajduka dobio crveni karton, a sada je promašio nemoguće.

Dabro je u 24. minuti uspio svladati domaćeg vratara, ali je njegov pogodak poništen zbog zaleđa. Najbolju priliku u prvom dijelu Rijeka je imala u 34. minuti kada je Marco Pašalić odlično ubacio iz slobodnjaka, a Stjepan Radeljić sa sedam metara pucao preko gola.

U nastavku susreta usprkos brojnim izmjenama na obje strane nismo vidjeli previše od nogometa. Rijeka je pokušavala probiti gostujući zid, no usprkos inicijativi nije uspjevala ozbiljnije ugroziti varaždinska vrata.

Prvu zanimljivu situciju vidjeli smo u 60. minuti kada je Obregon prsima primio dugu loptu na rubu kaznenog prostora i "škaricama" pokušao iznenaditi suparnička vrata, ali je lopta prošla pored gola. Varaždin je tek u 71. minuti uputio prvi udarac prema vratima Rijeke, no Michele Šego je pogodio vanjski dio mreže.

Rijeka je defanzivni blok Varaždina prvi put uspjela probiti u 80. minuti. Pašalić je izveo korner, Hodža vratio loptu pred gol, a Galešić glavom poentirao za 1-0. Točku na "i" domaćin je stavio u 90. minuti. Pašalić je ubacio, Galešić glavom prenio do drugog stopera Mateja Mitrovića koji je pogodio za 2-0.

Večeras se u derbiju kola još sastaju Osijek i Dinamo, a kolo u ponedjeljak zatvaraju Rudeš i Gorica.

Rijeka vodi na ljestvici sa 53 boda, Hajduk ima bod manje, dok je Dinamo treći sa 47 bodova i dva susreta manje. Osijek na četvrtom mjestu ima 35 bodova i susret manje.

Varaždin je osmi sa 26 bodova, a zadnje dvije pozicije drže Istra 1961 sa 25 i Rudeš sa svega četiri boda.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider