Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PLAY-OFF EUROPSKE LIGE

Danci vrijede dva puta više od Rijeke, ali glavni Rijekin igrač vjeruje u čudo

Danci su veliki favoriti protiv Rijeke.

Riječani će sutra loviti čevrti plasman u skupine Europske lige. Prije sedam godina iznenađujuće su izbacili njemački Stuttgart u play-offu. Godinu dana poslije prošli su moldavski Šerif, a 2017. do grupne faze Europske lige Rijeka je stigla kroz kvalifikacije za Ligu prvaka, u kojima ju je na posljednjem koraku zaustavio grčki Olympiacos. Sada su na redu europski iskusni Danci. U ovom susretu oni su favoriti.

"Dugi niz godina su pokazali da igraju i skupine Lige prvaka i skupine Uefe, tako da su ipred nas s iskustvom, ali ne mora značiti. Igra se na jednu utakmicu i pružiš u jednoj utakmici sve što imaš i mislim da tu nema nekog favorita'', rekao je Stjepan Lončar u najavi utakmice.

No, na papiru je to ipak Kopenhagen. Danska momčad vrijedi dva puta više, a njihov najskuplji igrač je Mohamed Daramy kojeg transfermarkt procjenjuje na šesti milijuna eura. S druge strane kapetan Andrijašević vrijedi milijun i pol.

"Istina je da im u prvenstvu baš ne ide, ali u Europi su se pokazali dosta dobri. Oni su ekipa koja stalno igra tu Europu i prošle godine su daleko dogurali, ali ja vjerujem u nas i mislim da ćemo biti spremni za sutra'', iskren je Franko Andrijašević.

Kopenhagen je prošle godine igrao u četvrtfinalu Europske lige i izgubio na neutralnom terenu od Manchester Uniteda tek u produžetku. Riječani su ih dobro analizirali, a s obzirom na igranje samo jedne utakmice i to bez publike, ne misle da su bez šansi za prolazak.

"Imaju oni svojih i vrlina i mana kao što ih ima svaka ekipa, kao što ih i imi imamo. Na stručnom stožeru je da analizira i mislim da su napravili dobara posao, a ako mi iskoristimo sve što su nam oni rekli, mislim da se imamo čemu nadati'', dodao je Andrijašević.

Sutra u 20 sati Rijeka će se nadati prolasku u skupinu Europske lige. Kao što su rekli, bio bi to divan poklon za ovu sezonu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider