Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SLUŽBENO PREDSTAVLJEN

VIDEO Evo što Riječani kažu na dolazak velikog imena: "On će donijeti sigurno dio publike"

Marko Pjaca je veliko pojačanje Rijeke u borbi za naslov prvaka.

Rijeka je službeno na svojim internetskim stranicama objavila kako je dovela nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca, a Pjaca je potpisao trogodišnji ugovor. U Rijeku je Pjaca došao iz Juventusa.

''Imao sam želju vratiti se u Hrvatsku. Veselim se dolasku u Rijeku i jedva čekam početi u novoj momčadi'', rekao je nogometaš koji je tijekom karijere skupio i 24 nastupa za seniorsku reprezentaciju Hrvatske, uz jedan pogodak.

Profesionalnu karijeru Pjaca je počeo u Lokomotivi gdje je igrao od 2012. do 2014. godine, a potom je do 2016. nosio dres Dinama. Te godine napravio je transfer u Juventus, tada najbolju talijansku momčad, ali se u ni jednom trenutku nije na pravi način snašao u klubu iz Torina. Između ostaloga, razlog su bile i brojne te učestale ozljede.

Juventus ga je godinama slao na brojne posudbe pa je tako prije Rijeke Pjaca redom igrao za Schalke, Fiorentinu, Anderlecht, Genou, Torino i Empoli.

Rijeka nakon pet utakmica u HNL-u ima tri pobjede i dva poraza, dok je ovaj tjedan zapela na posljednjoj stepenici prema grupnoj fazi Konferencijske lige.

"Sretan sam što sam se vratio natrag. To sam htio. Nemam posebna očekivanja, želje su igrati, pomoći klubu i ostvariti što bolje rezultate. Reprezentacija? Puno je prerano o tome pričati, tek sam nekoliko sati u klubu, nisam odigrao nijednu minutu tako da za to ima vremena", rekao je Pjaca pa dodao:

"Neću davati bombastične najave. Treba ići utakmicu po utakmicu, korak po korak. Ambicije su tu, ali na mladu i poletnu ekipu ne treba stavljati nepotreban pritisak."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider