Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hrvati su zvijezde na islandu

Reprezentacija stigla na Island: Modrić ispunio san mladom Islanđaninu

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u Reykjavik gdje ju u nedjelju očekuje susret protiv Islanda u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u nedjelju očekuje kvalifikacijski ogled protiv Islanda. Reprezenatcija je u subotu stigla na Island, a tamo ih je dočekala i ekipa Nove TV.

Dok je čekao hrvatske reprezentativce, novinar Nove TV Milan Stjelja susreo se s mladim Islanđanima koji su nestrpljivo čekali našu reprezentaciju.

Mladim Islanđanima se ispunio san

Puni uzbuđenja mladi Islanđani dočekali su svoje hrvatske idole, igrače njihovih najdražih klubova Liverpoola, Real Madrida i ostalih velikana za koje igraju naši nogometaši. 10-godišnji Jens bio je od samog početka dobro upućen u cijelu situaciju.

"Sletjeli su prije sat vremena", rekao je uzbuđeni Jens

* Toliko si dobro informiran?

"Da. Provjerio sam na internetskoj stranici zračne luke".

* To ti je toliko važno?

"Jest. Nogomet je manje-više moj cijeli život", kaže mladi Islanđanin.

Jens je strastveni navijač madridskog Reala, pa mu selfie s našim nogometnim maestrom Modrićem znači i više nego što smo mogli zamisliti.

"To je ostvarenje velikog sna".

* Što ćeš učini s fotografijom?

"Ne znam, objaviti je na društvenim mrežama ili je možda isprintati".

* Staviti je na zid?

"Da, naravno", potvrdio je uzbuđeni Jens.

Čačić najavio dvojac Kalinić-Mandžukić

Ante Čačić prvi je izašao iz autobusa pa je propustio ove važne trenutke za mlade Islanđane, a još uoči leta optimistično je najavio utakmicu.

"Hrvatska mora učiniti sve da se nametne u toj utakmici, da dođe u jednu kontroliranu dominaciju. Ako uspijemo u tome, a s obzirom da imamo zaista vrsne igrače u sredini terena, duboko sam uvjeren da će tako i biti.

* Ima li mjesta za Mandžukića i Kalinića, sad kada se Perišić vratio u prvih 11?

"Ima mjesta za sve dobre igrače."

Čačićev kolega nema takve slatke brige oko sastava, ali uz njega se veže jedna zanimljivost. Naime, danas slavi 50. rođendan, a igrači su mu ga čestitali pjesmom.

Opet smo probali otkriti kakve zamke sprema za Hrvatsku i opet nije išlo. Samo mudro hvali Vatrene.

"Oni su jedna od najboljih momčadi svijeta u igri s loptom, u dodavanjima, tako da bi bilo suludo trčati terenom kako bismo svugdje oduzeli loptu. Moramo biti jako osjetljivi u obrani protiv njih", rekao je izbornik Hallgrimsson.

Bit će to jako zahtjevna utakmica za Vatrene jer Island najbolje igra kada se mora braniti. U Zagrebu su naši pametnom igrom došli do sigurne pobjede, no u Reyjkaviku, gdje domaćin nije izgubio pune 4 godine, Hrvatska će morati biti još koncentriranija.

Utakmica Islanda i Hrvatske na rasporedu je u nedjelju s početkom u 20:45.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider