Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ruši rekorde

Real ugrabio senzaciju, Madriđani likuju: Evo kako je brazilsko čudo reagiralo na Guardiolin poziv

Mlađahni brazilski napadač Endrick postao je svjetska senzacija…

Joaquin Piquerez i Endrick u dresu Palmeirasa (Foto: Afp)

Brazilska senzacija – Endrick - ruši rekorde i oduševljava navijače u zemlji peterostrukih svjetskih prvaka od najmlađih dana.

Neymar i Bruna Biancardi Otmičari pokušali oteti Neymarovu djevojku i jednomjesečnu kći: O svemu se oglasio i Brazilac divider

Sa 17 godina, tri mjeseca i 16 trenutačni napadač Palmeirasa i buduća zvijezda Real Madrida postao je najmlađi brazilski igrač koji je pozvan u Selecao za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026., nadmašivši tako Diega i Adriana.

Endrick je ponajveća brazilska nada posljednjih godina. Mnogi će reći da je riječ o talentu kakav se rijetko rađa. Kažu da je po stilu igre miks Romarija i Ronalda.

Ne čudi što su ga željeli gotovo svi najveći svjetski klubovi, ali na kraju je izabrao Real. Potpisao je za Kraljevski klub u prosincu prošle godine još kao 16 godišnjak, a na Santiago Bernabeu će prijeći u ljeto sljedeće godine kada će napuniti 18 godina. Nejasno je koliko su ga platili. Na Transfermarktu stoji 37,5 milijuna eura, no brazilski mediji spominjali 60 milijuna plus 12 milijuna eura poreza.

Guardiola osobno nazvao Endricka

U Realu su ponosni što su u utrci za mladim brazilskim supertalentom pretekli arhi-rivala Barcelonu i trenutačno najmoćniju svjetsku momčad Manchester City.

Maksimirska glavna loža - Vlatka Peras i Mirko Barišić u fokusu Dinamovi navijači mučki su prevareni: Maksimirski farizeji smiju im se u lice i nitko se ne buni divider

Španjolski mediji pišu da je Pep Guardiola osobno kontaktirao Endricka i pokušao ga nagovoriti da izabere Građane predstavivši mu projekt koji priprema.

"Hvala na interesu, ali idem u klub iz svojih snova - Real Madrid", navodno je Endrick odgovorio Guardioli.

Taj se odgovor proširio društvenim mrežama nakon što je dobio poziv u seniorsku brazilsku reprezentaciju.

Endrick još uvijek nerado daje izjave, ne javlja se na pozive španjolskih medija. No nastavlja igrati dobro, ove sezone zabio je 11 golova u 47 nastupa. Sa 17 godina ima tjelesnu građu osjetno starije osobe. Najviše se ističe snaga koju ima u nogama, lako se uočava velika mišićna masa.

U Realu su jako sretni što su preduhitrili konkurente. Vjeruju kako su zakaparili igrača koji će u bliskoj budućnosti konkurirati za Zlatnu loptu. Još jednom Florentino Perez bio je brži od ostalih. Madriđani se nadaju da je uglavio povijesni ugovor.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider