Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nije to onaj Cr7

Real se opet raspištoljio, ali što se događa s Ronaldom?

Nakon toliko spominjana četiri remija Real je brutalno razbio posljednja dva protivnika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čini se kako je kriza koja je trajala četiri utakmice bez pobjede napokon iza momčadi Zinedinea Zidanea. Barem tako sugeriraju rezultati posljednje dvije utakmice. Real Betis je na svom terenu stradao s čak 6:1, dok je poljska Legia u Ligi prvaka dobila novu porciju nakon Borussijine šestice. Ovaj put s 5:1 ih je isprašio Real.

Čak 11 pogodaka zabio je Real u te dvije utakmice što je više nego u šest susreta prije ovih visokih pobjeda. Ono što je zanimljivo je i sastav streljačkog voda Madriđana. Prije bi to izgledalo nešto u stilu Cristiano Ronaldo šest komada, Benzema tri i Bale dva, no ovaj put Ronaldo je zabio tek jedan gol od tih 11, baš kao ostala dva člana sjajnog trojca BBC.

Zabio je jedini dva pogotka Isco, i to protiv Betisa jer protiv Legije nije ni zaigrao. U strijelce su se upisali braniči Varane i Marcelo te zamjene Marco Asensio, Alvaro Morata i Lucas Vasquez, dok je jedan pogodak bio autogol poljskog prvaka.

Čudno je kad Ronaldo ne zabija

Trojac BBC započeo je u obje utakmice, a protiv Legije je igrao cijeli susret. To je već četvrta utakmica u nizu da su svi na broju, ali ne ide im kao prije. Naročito se to odnosi na najveću zvijezdu Cristiana Ronalda koji nije zabio u razbijanju Legije. Tko nije gledao utakmicu vjerojatno je pomislio kako Portugalac nije ni igrao, ali je i to svih 90 minuta.

Upisao je zato dvije asistencije, protiv Betisa jednu uz onaj posljednji, šesti pogodak na utakmici. Premalo, jer to je Cristiano Ronaldo, najveći kandidat za Zlatnu loptu.

''Svi želimo da Cristiano uvijek zabije, ali stvorio je dosta prilika i dva puta asistirao. Ne, nisam mu imao ništa za reći. Istina je da svi očekujemo više od njega jer on je Cristiano, ali ja sam zadovoljan njegovim asistencijama'', rekao je Zidane nakon utakmice.

Pitanje je koliko je zadovoljan sam Ronaldo. Poznata je njegova velika želja i strast za golovima. U nekim sezonama zabijao ih je više nego što je odigrao utakmica. Ove sezone pak radi se o samo četiri pogotka u čak deset odigranih susreta odnosno 678 minuta provedenih na terenu. To je tek jedan gol u skoro 180 minuta, dakle dvije utakmice.

Istina, zabio je pet komada u dresu Portugala u reprezentativnom tjednu, ali Andori i Farskim otocima.

I ne, nije se pretvorio u nekakvog razigravača. Opalio je čak devet puta po vratima Legije, ali nije išlo. Neki će reći kako se početkom rujan prerano vratio nakon ozljede, drugi će reći kako nije prošao pripreme, a ima i onih koji tvrde kako se malo opustio zbog osvajanja naslova prvaka Euurope s reprezentacijom. I neka je, ali moguća nova kriza rezultata Reala mogla bi pasti na njegova leđa.

Najbolji odgovor na sve bio bi povratak onome što najbolje zna već ove nedjelje. Na Santiago Bernabeuu stiže Athletic Bilbao. Nije baš momčad za 'punjenje', ali kad Cristiana krene nema te obrane koja ga može zaustaviti. No njegov govor tijela ne odaje baš kao da se stari CR7 uskoro vraća…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider