Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ili obojicu

Real pronašao zamjene za Varanea i Ramosa: Planira kupiti jednog od dvojice najboljih stopera u La Ligi

Zamjena za Ramosa već je stigla, a sad mu je potreban partner u srcu obrane.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski gigant Real Madrid poslije gotovo desetljeća u sezonu će ući s novim stoperskim parom. Sergio Ramos otišao je po završetku prošle sezone u PSG po isteku ugovora, a Raphael Varane prodan je u Manchester United. Florentino Perez i društvo pronašli su prvo stopersko rješenje u Davidu Alabi, koji je stigao iz Bayerna bez odštete, a drugo mjesto u srcu obrane još se traži.

Navodno bi ga mogao popuniti netko iz dvojca Pau TorresJoules Kounde. Ili obojica! To će ovisiti kako se razvije situacija s Kylianom Mbappeom, za kojeg Real špara, odnosno o tome kakav model transfera dogovore s Villarrealom ili Sevillom.

gol expired Manchester United misli ozbiljno: Crveni vragovi dogovorili transfer ponajboljeg stopera svijeta za 50 milijuna eura divider

Najprije će pokušati osigurati barem jednog, ali trenutačno ne mogu priuštiti veliku odštetu pa bi ga najprije doveli na posudbu od godinu dana pa tek onda otkupili njegov ugovor.

Stoper Villarreala imao je sjajnu prošlu sezonu u kojoj se nametnuo kao jedan od najboljih središnjih braniča u ligi i ima prihvatljivu otkupnu klauzulu od 65.000.000 eura. Taj iznos još je previsok za Realov pandemijski budžet, ali nije fiksan i Žuta podmornica bi bila spremna pregovarati. Opcija s Koundeom djeluje puno kompliciranije jer je njegova izlazna klauzula 80.000.00 eura.

gol expired Je li ovo Modrić ili Bane iz Batmana? Pogledajte treninge Reala kod Ancelottijevog genijalca, izgledaju kao ronioci na suhom divider

Iako je riječ o nominalno manjim španjolskim klubovima, oba su zasad u dobrom financijskom položaju i ne moraju srljati s prodajom, odnosno Kraljevski klub će ih teško pritisnuti uza zid po pitanju smanjivanja odštete.

Villarreal je kovčege love napunio u Europskoj ligi prošle sezone, a Sevilla se već namirila prodajom Bryana Gila u Tottenham za 25.000.000 eura.

gol expired Najveći dobitnik Messijeva odlaska je Real: Trljaju ruke zbog promjena koje slijede divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider