Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nezapamćeno ostvarenje

Promjene u Kraljevskom klubu: Real spreman za rekordno ljeto

U Realu su spremni za rekordno ljeto i rušenje klupskog rekorda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real je stereotipno klub koji stvara momčad velikim kupovinama, a izlazni transferi postoje samo da bi se klub za puno manji novac riješio onih koji nisu ispunili očekivanja. Međutim, posljednjih sezona ta se praksa mijenja; Real sve unosnije prodaje, a ovog ljeta očekuje se rekordna zarada.

Dva najatraktivnija eksponata u Realovom izlogu su James Rodriguez i Alvaro Morata. Španjolski napadač je na odlasku iz kluba, a među zainteresiranima su Manchester United, Milan i Chelsea.

Morata želi otići u klub u kojem će biti prvi napadač, a Real se nada za njega dobiti čak 90 milijuna eura. Bio bi to najveći izlazni transfer u povijesti španjolskog nogometa, a rekord trenutno drži Angel Di Maria koji je otišao iz Reala u Manchester United za 75 milijuna eura.

Rekordna zarada za rekordnu kupovinu

James je također na odlasku: među ostalima spominju se Inter, Juventus i Chelsea, a Real se nada za Kolumbijca dobiti 70 milijuna eura. Osim dvojice velikih zvijezda u izlogu su i igrači s manjom ulogom u momčadi. Diego Llorente ide u Real Sociedad za osam milijuna eura, a na odlasku su Mariano i Fabio Coentrao.

Za Moratu vjerojatno neće postići cijenu od 90 milijuna – ona će vjerojatno pasti na 70-ak, a u kombinaciji s ostalim transferima očekivana zarada Reala je oko 160 milijuna eura. Bio bi to apsolutni rekord Kraljevskog kluba, koji je najunosnije prodavao 2013. kada je uprihodio 113,5 milijuna eura.

Bilo je to ljeto prodaje Mesuta Özila u Arsenal te trojca Gonzalo Higuain, Raul Albiol i Jose Callejon u Napoli. Već sljedeće sezone na krilima transfera Di Marije u United približili su se tom iznosu i zaradili 112,7 milijuna eura, a tog su ljeta prodani i Morata, Xabi Alonso i Nuri Sahin.

Ove sezone sprema se nezapamćena zarada, a taj novac će Realu dobro doći za lov na Kyliana Mbappea, tinejdžera koji će, ako odluči otići iz Monaca, vjerojatno srušiti rekord Paula Pogbe i postati najskuplji nogometaš ikad.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider