Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mogući skandal za vikend

Real je nadomak titule, ali ova gostovanja nije preživjela ni Barca!

Nogometaši Real Madrida moraju sakupiti četiri boda na posljednja dva gostovanja u Primeri da bi nakon pet godina osvojili titulu prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ušli smo u posljednji tjedan natjecanja u španjolskoj Primeri, tjedan u kojem Real Madrid očekuju dvije utakmice iz kojih mora izvući četiri boda, da bi nakon pet godina osvojio naslov prvaka Španjolske. Problem za momčad Zinedinea Zidanea predstavlja činjenica da obje utakmice igraju u gostima.

U srijedu Real igra zaostalu utakmicu protiv Celte, a potom u nedjelju gostuje kod Malage. Podsjetimo da Real i Barcelona trenutno imaju isti broj bodova, s time da Kraljevi imaju utakmicu manje. Bolji međusobni omjer ima katalonski sastav, tako da bi u slučaju istog broja bodova naslov slavila Barca.

Zanimljivost uoči posljednje dvije Realove utakmice, gostovanja kod momčadi izvan Top 10 u Primeri, je ta da su i Celta i Malaga ove sezone na svom travnjaku slavile protiv Barcelone! Celta je slavila s 4:3, a Malaga nedavno s 2:0.

Međutim pitanje je koliko Barcelona može računati na pomoć Malage, pogotovo nakon rata riječima koji je izbio krajem prošlog mjeseca. Tada je gazda Mlage Abdullah Al Thani napisao na Twitteru "Katalonski šljam neće vidjeti titulu zbog onog što su rekli o našem treneru Michelu".

Sve je krenulo Michelovom izjavom da je veći Realovac od Jorgea Valdana, bivšeg igrača Reala, a potom trenera Tenerifea koji je 1992. godine slavio protiv Kraljevskog kluba u posljednjem kolu i time predao titulu prvaka Barceloni u ruke.

"Da moja baba ima kotače, bila bi bicikl", rekao je Luis Enrique kada su ga upitali može li Malaga pobijediti Real u zadnjem kolu. Očito je to bila jedna od izjava koja je razbjesnila šeika.

Činjenica ostaje da Real Madrid na posljednje dvije utakmice u Primeri, u kojima treba sakupiti četiri boda, putuje u goste momčadima koje su Barcelonu ostavile bez ijednog boda!

No s druge pak strane, možda će Realu biti dovoljan i bod protiv Celte u srijedu, jer će Malaga zaista pustiti utakmicu iduće nedjelje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider