Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cijena raste

Real pronašao zamjenu za legendarnog veznjaka: Madriđani očekuju da bude nova zvijezda

Real Madrid želi se pojačati u veznom redu Brazilcem Joaom Gomesom, 21-godišnjim biserom velikog Flamenga…

Kroos, Casemiro i Modrić (Foto: Afp)

Real Madrid bacio je oko na novu brazilsku zvijezdu. Veznjak Flamenga Joao Gomes (21) na meti je nekoliko velikih europskih klubova, a čini se da je Real najviše zagrizao. Najveća konkurencija bit će mu Liverpool i Manchester United.

Emiliano Sala VIDEO Objavljena šokantna snimka napravljena prije kobnog leta u kojem je poginuo Emiliano Sala divider

Prema informacijama ESPN-a, Real ima određenu prednost u odnosu na konkurente i blizu je potpisivanja ugovora s Gomesom, iako je nejasno hoće li se to dogoditi predstojeće zime ili u sljedećem ljetnom prijelaznom roku.

Real kupuje Joaa Gomesa

Real je navodno spreman iskrcati 30 milijuna eura i nada se da će to biti dovoljno. Flamengo je u dobroj poziciji, produljio je ugovor s Gomesom do 2027. i nigdje mu se ne žuri. Brazilci mogu mirno licitirati, vjeruju da će cijana samo rasti. Još donedavno procjene su bile oko 10 milijuna eura, a sada prosci nude već triput više. 

Realova strategija slična je onoj koju su proveli s Viniciusom i Rodrygom prije nekoliko godina. Tada su doveli mlade igrače s potencijalom da postanu velike zvijezde. U slučaju dvojice navedenih igrača taj potez pokazao se jako dobrim. Real ima jako dobre odnose s Flamengom, koji mu je prodao i Viniciusa u ljeto 2018.

Joško Gvardiol Gvardiolu vrijednost skočila gotovo dvostruko: Samo su dvojica Hrvata "koštali" toliko ili više divider

U Realu se nadaju da će Gomes biti novi Casemiro, koji je godinama vrlo uspješno igrao za Kraljevski klub, a nedavno je prešao u Manchester United. Madriđani procjenjuju da imaju slične igračke karakteristike.

Novi Casemiro

Gomes se trenutačno priprema za finale brazilskog kupa protiv Corinthiansa 12. listopada, dok je finale Copa Libertadoresa protiv Athletico Paranaensea na rasporedu 29. listopada. Gomesov način igre ne podsjeća na tipičnog defenzivnog veznjaka jer jako dobro barata loptom i zna iznuditi prekršaj u opasnoj zoni. Neumoran je trkač, a jak na lopti

Potpredsjednik Flamenga Marcos Braz tvrdi da navijači brazilskog velikana mogu biti mirni.

„Produljili smo mu ugovor i povećali plaću, tako da može biti zadovoljan. Razumijem navijače, razumijem kritike, ali oni ponekad nemaju potpunu informaciju da bi donijeli odgovarajući zaključak. Zaštitili smo igrača, a ono što je najvažnije, usmjeren je na Brazil“, kazao je predsjednik Flamenga, velikog kluba koji vjerojatno ima najviše navijača u Brazilu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider