Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mandžo: nismo bili pravi

Modrić razočaran: Nije da nismo htjeli, izgledali smo potrošeno

Nakon kvalifikacijske utakmice Island - Hrvatska uživo smo na GOL.hr-u prenosili reakcije naših nogometaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je šestu utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. Island je golom u 90. minuti šokirao našu reprezentaciju te se izjednačio s 13 bodova na vrhu skupine I.

Nakon utakmice ekipa Nove TV je u mix zoni dobila reakcije naših nogometaša koji su očekivano bili malo utučeni.

Prvi je pred medije u mix zoni izašao Lovre Kalinić koji je objasnio kako je dobio taj nesretni gol.

"Ostao je sam na pet metara, htio je šutirati prema dolje, ali pogodio je sebe u rame. Lopta je dobila efej i otišla gore."

Atmosfera u svlačionici?

"A kakva će biti, sigurno da nije bilo ugodno. Nismo odigrali utakmicu na razini prijašnjih. Oni danas nisu bili bolji protivnik, to je bilo podjednako, a sreća je ovaj put bila na njihovoj strani."

Luka Modrić je rekao kako nema razloga za paniku:

"Razočarani smo rezultatom najviše, a nakon toga i našom igrom. Možda smo jedino tih prvih 15-20 minuta na nešto sličili, a poslije je bilo sporo, bez kretanja po terenu, a protiv takve ekipe kao što je Island na taj način teško možeš nešto napraviti.

Ne bih ulazio u dublje analize što smo i kako mogli odigrati bolje. Čekaju nas četiri teške utakmice do kraja.

Što se tiče pristupa, nije da nismo htjeli. Jednostavno smo izgledali dosta prazni i potrošeni. Ne želim ulaziti u dublje analize, ne treba sad davati neke katastrofične izjave. Poraz se dogodio, treba izvući pouke.

Ne ulazim u izbornikove taktičke zamisli, u svakoj utakmici se mogu naći zamjerke svakome, i igračima i izborniku.

Treba se dobro odmoriti i okrenuti se idućim utakmicama."

Mario Mandžukić:

"Izgleda da mi ne možemo drugačije nego sami sebi zakomplicirati stvari. Ima još utakmica do kraja. Sigurno ne možemo igrati ovako kao danas.

Mi pobjeđujemo kao ekipa, a tako i gubimo. Što mogu reći? Imali su više želje od nas da nešto naprave i ja mislim da je to presudilo. Nismo bili pravi.

Nije pao sastanak nikakav, nema potrebe. Nitko ne voli gubiti i svi smo svjesni da nije bilo dobro. Vjerojatno je svatko svjestan da nismo bili dobri. Ovakva igra se ne smije ponoviti. Danas je dobar primjer kako ne trebamo igrati.

Sastavni dio sporta je poraz, ali ako već izgubiš, onda ne možeš na ovakav način. Morali smo pokazati više borbe i želje svi skupa pa bi možda drugačije završilo.''

Domagoj Vida:

"Normalno da su glave svima u podu, nema tu puno priče. Došli smo ovdje pobijediti, a na kraju smo ostali i bez boda. Nismo bili pravi, ovo nam je bila najlošija utakmica u kvalifikacijama. Trebamo odmoriti glave i pripremiti se za igre u klubovima i reprezentaciji."

Bili su agresivni, dobro su nas pritiskali, bili su bolji u duelima i agresivnosti. Nismo uspjeli naći onu pravu dubinsku loptu da presiječemo njihovu veznu liniju i uposlimo naše napadače.

Nismo jednostavno bili pravi, bili smo nekako mrtvi, ali opet ne treba od ovoga dizati tenzije. Dugo još ima do kraja, prvi smo u grupi, moramo iduću utakmicu pobijediti kući i otići bez stresa u Rusiju."

Josip Pivarić:

"Vrlo tvrda utakmica, loše se završilo po nas. Idemo dalje, još smo uvijek prvi, imamo još četiri utakmice, u svakoj po pobjedu i to je to."

Tko je najveći krivac za poraz Hrvatske na Islandu?

Ukupno glasova:

Ivan Perišić:

"Nije u pitanju umor, problem je bio u pristupu. Znali smo da će oni igrati na duge lopte i da moramo biti spremni, a mi to nismo bili. Još je sve na nama, prvi smo i moramo dići glave gore. Moramo što prije zaboraviti ovu utakmicu, dobro smo radili ovaj tjedan, ali ne znam što se dogodilo danas.

Aron Gunnarsson:

"Znali smo da će utakmica biti teška, htjeli smo agresivom zaustaviti hrvatsku kreativnost i dati im do znanja da se igra na našem terenu. Srećom, zabili smo taj gol na kraju koji nam je posebno bitan jer su pobijedile i Ukrajina i Turska. U jednom trenutku smo bili četvrti u skupini, a kad smo zabili smo se izjednačili s Hrvatskom koja je prva samo zbog bolje gol-razlike

"Znamo kako je Hrvatska snažna, zato i jesmo postavili dodatnog veznjaka u sredinu, pokušavaju smanjiti prostor za razvijanje igre.

Ovo je bio prvi put na Islandu da je stadion bio pun dva sata prije početka utakmice. Možda je u Hrvatskoj to običaj, ali ovdje nije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider