Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Reakcije nakon finala

Tajna Realovog uragana: Evo što je Zidane rekao momčadi u poluvremenu

Otkriveno je kako je Zidane preporodio momčad Rela u poluvremenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid osvojio je Ligu prvaka protiv Juventusa zahvaljujući odličnom drugom poluvremenu. Nakon izjednačenog prvog poluvremena, Real je u nastavak ušao uraganski i pomeo Juve za konačnih 4:1, a nakon utakmice strijelac zadnjeg gola Marco Asensio otkrio je što im je Zinedine Zidane rekao u svlačionici.

''Pričali smo o stvarima koje moramo unaprijediti i uspjeli smo. Krenuli smo u drugo poluvrijeme s velikom željom i to se vidjelo na terenu'', rekao je Asensio.

Sergio Ramos kao kapetan je poveo momčad Reala prema povijesnoj tituli.

Tko je bio najbolji igrač finala Lige prvaka?

Ukupno glasova:

''Imali smo sastanak s poviješću. Jako sam ponosan na ovu momčad, uspjeli smo. 59 godina Real nije osvojio Primeru i europsku titulu, a nitko nikad nije obranio Ligu prvaka'', rekao je.

''U svlačionici nije bilo ljubomore ni egoizma i uspjeh nije slučajan. Formirali smo grupu koju je vodio veliki trener Zidane. Ovo je povijesni uspjeh, tri Lige prvaka u četiri godine, to je ludilo'', dodao je.

Zidane skroman nakon velikog uspjeha

Zinedine Zidane je ostao skroman u novoj velikoj pobjedi. Nakon što je kao debitant osvojio Ligu prvaka, u drugoj je sezoni pokazao da to nije slučajno. Real je pod njegovim vodstvom postao prvi klub koji je obranio Ligu prvaka, a tome je dodao i Primeru za duplu krunu nakon 59 godina.

''Bila je ovo odlična godina, moram čestitati igračima i klubu. S ovakvim igračima i radom možemo ostvariti ovakve uspjehe. Sretan sam, možda se to ne vidi na meni, ali iznutra osjećam veliko zadovoljstvo'', rekao je nakon utakmice Zidane. Međutim, odlučno je odbio odgovoriti na pitanje je li najbolji trener današnjice.

''Ne, ne, ne to pitanje'', rekao je legendarni Francuz i pobjegao od reportera.

Na drugoj strani tužan je nakon utakmice bio Gigi Buffon koji nije uspio ostvariti svoj san i velikoj kolekciji trofeja dodati Ligu prvaka. Veliki Buffon je nakon utakmice priznao da je Real ipak zaslužio pobjedu.

''Ne mogu objasniti zašto smo tako igrali u nastavku. Real je zaslužio pobjedu u drugom poluvremenu. Pokazali su klasu i stav potreban za ovakve utakmice.''

S tim se slaže i trener poražene momčadi Max Allegri.

''U prvom poluvremenu igrali smo odlično, ali u drugom je Real pritisnuo gas, a mi nismo mogli odgovoriti", rekao je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider