Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ostat ćete šokirani

Nestvarna razlika treninga pod Mourinhom i pod Solskjaerom: Zašto su Vragovi bili horor pod "Gospodinom posebnim"

Je li razlog pada kvalitete momčadi koje vodi Jose Mourinho jednostavno u tome što se "The Special One" nije udostojio modernizirati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Društvenim mrežama počela je kružiti kompilacija nogometne vježbe rondo (zrende) s treninga Manchester Uniteda. U kompilaciji se našla vježba u periodu kada je United vodio Jose Mourinho, a potom ista ta vježba, otprilike godinu i pol kasnije, kada je trener Crvenih vragova Ole Gunnar Solskjaer.

Način na koji igrači Uniteda izvode istu vježbu na treninzima je uistinu zapanjujuća i objašnjava jako puno stvari. Kada je Jose Mourinho bio trener Uniteda, pogotovo u posljednjoj sezoni kada je u prosincu dobio otkaz, igra momčadi s Old Trafforda bila je očajna, spora, neatraktivna. To i ne čudi ako pogledamo kako su igrači pod Mourinhov izvodili jednu od najosnovnijih nogometnih vježbi.

gol expired Modrić je daleko najpopularniji nogometaš Real Madrida: Pomeo ostatak konkurencije, među njima Hazarda i Ramosa divider

Mourinho je 2018. godine u prosincu dobio otkaz nakon što je u prvih 17 utakmica upisao samo sedam pobjeda. Naslijedio ga je Solskjaer, a osim momčadi koja je bila rastrojena, Norvežanin je dobio skupinu igrača koji ne znaju igrati brz i moderan nogomet.

Malo po malo igrači su napredovali pod Solskjaerom, a kako danas izgleda rondo na treninzima Crvenih vragova pogledajte u priloženom videu. Obećajemo, ostat ćete impresionirani.

gol expired Hamilton skinuo majicu i pokazao najbolju formu u kojoj je ikada bio: Ženska, ali i muška populacija "poludjela" divider

Spomenimo i sljedeće. Mourinho ima najmanji postotak pobjeda u karijeri upravo s Manchester Unitedom, a u obzir uzimamo samo momčadi koje je vodio preko 100 puta kao trener. 

Solskjaer nije dobro krenuo na klupi Uniteda, ali je u posljednje vrijeme, prije nego je nastupila stanka zbog koronavirusa, Manchester bio druga najbolja momčad lige po formi, odmah nakon Liverpoola. 

gol expired Zidane hrvatskom kapetanu pronašao novu poziciju? "Svidjelo mi se. Zato smo zabili prvi gol" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider