Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poruka Messiju i Iniesti

Evo koga Rakitić želi na klupi Barce i što kaže na pobjedu Reala

Rakitić smatra da bi bilo najbolje da Luisa Enriquea zamijeni Juan Carlos Unzué.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić smatra kako bi za Barcelonu bilo dobro da trenera Luisa Enriquea na kraju sezone zamijeni njegov pomoćnik Juan Carlos Unzué jer on najbolje poznaje momčad

"Tko god da dođe na klupu nadam se da će imati povjerenja u nas. Juan Carlos je već dugo vremena u klubu. Volio bih da on bude novi trener jer nas poznaje jako dobro i jer je već radio s nama”, rekao je Rakitić u noćnom razgovoru za katalonsku radijsku postaju RAC1. Enrique je najavio povlačenje na kraju sezone a zasad je nepoznato hoće li biti odlazaka i dolazaka igrača.

“Ne znam da li sam najpozvaniji odgovoriti na pitanje o mogućim transferima ovog ljeta. Zadovoljan sam onima koje imamo u ekipi iako se uvijek može biti bolji. Premda je momčad tako dobra i mlada”, izjavio je.

Rakitić, 29-godišnji vezni igrač, rekao je kako nije zvao svog zastupnika kada tijekom ove sezone nije igrao jedno vrijeme. “Uvijek sam bio potpuno miran. Želim biti u Barci no isto tako želim biti ovdje kako bih igrao. Razmišljam o nogometu 24 sata dnevno pa se moja supruga ponekad dosađuje. Želim ovdje uživati još puno godina”, izjavio je.

Dokapetan hrvatske reprezentacije ima ugovor do ljeta 2021. godine a ove sezone je odigrao 47 utakmica za Barcelonu pri čemu je zabio osam golova a šest puta je asistirao.

“Ima trenutaka kada si najbolji ali i momenata kada ti ne ide. Da sam barem mogao zabiti na svakoj utakmici. No nastavit ću davati sve od sebe a na kraju će trener odlučiti koga staviti u igru”, rekao je Rakitić koji se opet vratio u prvu postavu te postao četvrti strijelac nakon Lionela Messija, Luisa Suáreza i Neymara. Uvjeren je kako će Messi produžiti ugovor s Barcelonom koji istječe u ljeto 2018.

“Messi zna da ovo što ima ovdje neće imati nigdje. Svi želimo da karijeru završi ovdje. Nadam se da će tako biti”, istaknuo je. Kapetanu i njegovom kolegi na sredini terena, Andresu Iniesti, također ugovor istječe u ljeto 2018. “On zaslužuje imati mir kako bi odlučio što je najbolje za njega. Ode li, bit će to kao da se otrgnuo dio klupskog grba. Puno je dao Barceloni ali također i nogometu u cjelini. Nadam se da će još dugo biti s nama”, izjavio je Rakitić.

Barcelona je ispala u četvrtfinalu Lige prvaka od Juventusa pa je hrvatski reprezentativac u utorak mirno gledao prvu polufinalnu utakmicu između Real Madrida i Atlética koju je domaćin dobio s 3-0. “Niti je Real Madrid odigrao veliku utakmicu niti je Atlético bio tako loš. Slavili su zbog malih detalja i zato im treba čestitati. Tako se odlučuju utakmice ali i čitave sezone”, rekao je. O porazu Barce u Torinu od 0-3 i uzvratu koji je završio 0-0 kaže: “Teško je objasniti i razumjeti što se dogodilo. U toj prvoj utakmici imali smo loših 25 minuta. To su ti detalji koji presude o prolazu dalje. Takva razlika se jako teško nadoknađuje”.

Barceloni sada predstoji finale kupa krajem mjeseca u kojem će protiv Alavésa u jednoj utakmici u Madridu nastojati obraniti naslov te teška utrka s Real Madridom u borbi za naslov prvaka. Tri kola prije kraja prvenstva Barcelona i Real Madrid imaju po 81 bod no madridska momčad ima utakmicu manje, gostovanje kod jedanaestoplasirane Celte Vigo.

“Sezona je bila duga s usponima i padovima. Ostavili smo bodove ondje gdje se nismo nadali tome. Liga je najvažnija jer ti svaki vikend određuje godinu. Sezona je mogla biti puno bolja, napose u domaćim utakmicama. Moramo se već sada pripremiti za iduću sezonu kako bi u njoj loši trenuci bili kraći nego što su ove sezone”, rekao je Rakitić.

Do kraja prvenstva Barcelona će igrati doma protiv Villarreala, u gostima kod Las Palmasa te doma protiv Eibara. Real Madrid ide u goste Granadi koja je već ispala pa dočekuje Sevillu koja se bori za treću poziciju i mjesto u Ligi prvaka dogodine, a onda gostuje u Málagi. Uz zaostalo gostovanje u Vigu gdje je u cetvrtak s 1-0 slavio Manchester United u prvoj polufinalnoj utakmici Europske lige.

“Više volim govoriti o našim utakmicama”, napominje Rakitić. “Na ono što će napraviti Real Madrid ne možemo utjecati no naravno da se nadamo da će negdje kiksati kako bi smo mi osvojili prvenstvo. Na pitanje hoće li Sevilla za koju je igrao od 2011. do 2014. uzeti bodove na Santiago Bernabéu nasmijao se i rekao: “Ne brinite, mobitel mi je zagrijan”.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider