Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kritičari likuju

PSG na krilima ''Ibrina prokletstva'' ide po naslov prvaka Europe?!

Mnogima se nakon PSG-ova demoliranja Barcelone po glavi počela vrtjeti ova misao…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ibra i Liga prvaka, stara priča koja je sinoć dobila novi zaplet. Odmah nakon što je PSG isprašio Barcelonu s nevjerojatnih 4:0 na društvenim se mrežama, ali vjerujemo i brojnim kafićima diljem svijeta, sramežljivo pojavila pomalo kontroverzna teza o ''Ibrinom prokletstvu''.

Zlatan Ibrahimović jedan je od onih nogometaša koji su etiketirani kao jedni od najvećih u svojoj generaciji, ali koji nikad nisu podigli pehar Lige prvaka. Od aktualnih nogometnih zvijezda nema većeg od Ibre, a prije njega to je bio Ronaldo koji to nije uspio s Barcelonom (samo jedna sezona), Interom i Realom u kojeg je stigao baš kad su Madriđani stali s berbom ''klempavih'' trofeja.

Ibra je obožavan diljem svijeta. Njegov rijetko viđen talent, fizička moć i samouvjereni stav omogućili su mu zvjezdanu karijeru, čak i status nogometnog božanstva kod velikog broja fanova. Ima on i kritičare, ali su u velikoj manjini. Ono što mu zamjeraju je čest ''izostanak'' iz najvećih utakmica i pokazivanje mišića najčešće nad slabijim protivnicima.

Njegovi čudesni golovi škaricama, kung-fu potezima i raznim majstorijama uvijek su navedene kritike odbijali, čak i ismijavali. No ipak činjenice kažu kako veliki Ibra nikad nije uspio svoju momčad odvesti na najveći vrh Europe. Nacionalna prvenstva bila su njegov forte, ali Liga prvaka nedosanjani san.

Kad Ibra ode, oni osvoje Ligu prvaka

Što je još gore, dva puta mu se dogodilo da bi Ligu prvaka pokorio klub kojeg je te sezone napustio. Iz Intera je otišao u Barcelonu u ljeto 2009. nakon što se Barca okitila naslovom prvaka Europe, a onda se baš te sezone Inter popeo na tron. Na Camp Nouu se zadržao jednu sezonu te otišao na posudbu u Milan, a baš te sezone je Barca opet osvojila Ligu prvaka.

Ok, Milan nakon njegova odlaska nije osvojio Ligu prvaka, to bi već bilo malo previše, ali nakon četiri sezone u PSG-u Ibra je otišao u Manchester United otkud je gledao kako njegovi bivši suigrači napokon lome tu Barcelonu koja im je dva puta prije toga stala na put. S njim u momčadi.

Već smo spomenuli kako je ova teza kontroverzna. Jedna od onih koja ''pali'' društvene mreže, ali je isto tako zanimljiva. Je li majstor kup natjecanja Unai Emery mogao napraviti taktiku kakvu smo vidjeli u gaženju Barce da je u špici imao Ibru umjesto Cavanija. Možda, ali nismo sigurni bi li bila jednako uspješno provedena.

Isti taj Edinson Cavani već u veljači na kontu ima 34 pogotka u sezoni. Zlatan ih je prošle sezone u svim natjecanjima zabio 51 i nije nemoguće da ga Urugvajac izjednači čime će dokazati da im švedska zvijezda i ne nedostaje baš toliko. Također, Cavani je već zabio sedam golova u Ligi prvaka (Ibra pet prošle sezone) i ovaj put će proći Barcu za razliku od prošle godine.

Nakon četiri uzastopna naslova francuskog prvaka jasno je koji je najveći cilj Parižana ove sezone. Promjena trenera na Parku prinčeva i nešto bolja konkurencija u Ligue 1 napokon su malo zakomplicirali francusko prvenstvo, no katarski šeici sanjanju Ligu prvaka koju će biti zanimljivo pratiti i zbog ''Ibrinog prokletstva''.

Ukoliko se slučajno dogodi da PSG ode do kraja, ulice oko Old Trafforda mogle bi biti išarane grafitima ''Ibra, odlazi''. Naravno, ukoliko se Manchester United predvođen Ibrom uopće uspije plasirati u europsku nogometnu elitu.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider