Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Legenda kluba

Princ Rima na današnji dan prvi put je zaigrao za Romu, a ostalo je povijest

Prošla je čak 31 godina otkako je Francesco Totti zaigrao prvu utakmicu za Romu.

Francesco Totti (Foto: Afp)

Legendarni kapetan Rome i bivši talijanski reprezentativac, Francesco Totti, na današnji dan odigrao je svoju prvu utakmicu u dresu Vučice već sad davne 1993. godine.

Roma se prisjetila princa Rima na svom Twitter profilu, tog 28. ožujka golobradi, 17-godišnji Totti debitirao je u dresu Vučice na gostovanju protiv Brescie pod trenerskom palicom Srbina Vujadina Boškova.

Odigrao je Totti posljednje tri minute susreta, a iz njegove perspektive nije mogao vjerovati da je tako mlad zaigrao za omiljeni klub.

Nije mogao vjerovati da ulazi u igru

''Kad mi je trener rekao da se zagrijem, mislio sam da razgovara s Robertom Muzzijem koji je sjedio pokraj mene'', Totti se kasnije prisjetio svog debija. ''Ispostavilo se da je mislio na mene! Nisam mogao vjerovati, emocije koje sam osjetio bile su neopisive'', rekao je i dodao:

''Zagrijavao sam se 10 sekundi. Samo sam par puta dotaknuo loptu - bio sam previše uzbuđen i sretan'', opisao je osjećaj.

25 godina kasnije, postao je najveći nogometaš u povijesti Rome. Cijeli je život igrao samo za Romu, ukupno je odigrao 785 utakmica u svim natjecanjima, zabio je 307 golova, osvojio Serie A (i još osam puta bio viceprvak), dva Kupa i dva Superkupa Italije, svjetski je prvak s Italijom iz 2006., europski viceprvak iz 2000. godine...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider