Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oštro priopćenje

Prosinečki tek sjeo na klupu Crne Gore, a već je u problemima: "Jednom izdajnik, zauvijek izdajnik"

Robert Prosinečki najavio je mogući povratak Mirka Ivanića u Crnu Goru.

Robert Prosinečki (Foto: Josip Moler/Cropix)

Legendarni hrvatski nogometaš Robert Prosinečki nedavno je preuzeo izborničku funkciju Crne Gore i vrlo brzo se našao u problemima, i to zbog nogometaša Crvene zvezde.

Radi se o Mirku Ivaniću, 30-godišnjem ofenzivcu rođenom u Srbiji, koji je jednim potezom na sebe navukao bijes navijača i ispao iz crnogorske nogometne reprezentacije.

On je prije pet godina, u tadašnjim kvalifikacijama za Euro 2020., odbio igrati protiv Kosova, a razlozi za to bili su političke prirode. Tada su jednako postupili Filip Stojković, ali i tadašnji izbornik Ljubiša Tumbaković koji su, također, rođeni u Srbiji.

Mladen Krstajić Bivši srpski izbornik: "Hrvati su mi čuvali oca tijekom rata. Posebno sam se vezao za Rakitića" divider

Nakon toga poziv više u crnogorsku izabranu vrstu više nisu dobivali, a sada je Prosinečki, pet godina kasnije, najavio mogući povratak Ivanića u reprezentaciju, no vrlo brzo je naišao na glasno neodobravanje.

"Povodom glasina koje su se danas pojavile u medijima nakon izjave izbornika Prosinečkog oko eventualnog povratka Ivanića u našu reprezentaciju dužnost nam je da javno iskažemo svoj stav.

Dosad se niti jednom izborniku nismo miješali u odluke, Prosinečki ima našu podršku, ali za izdajnike našeg dresa povratka u reprezentaciju nema! Svatko odgovara za svoje odluke, a naš stav je jasan - jednom izdajnik, zauvijek izdajnik", poručili su navijači crnogorske reprezentacije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider