Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Domaća garnitura

Procurio dres Barcelone za sljedeću sezonu: Grb pod svjetlom otkriva tajni "dijamant"

Novi domaći dres Barcelone imat će poseban grb, pod svjetlom se prikazuje dijamant koji je posvećen ženskoj ekipi.

Barcelona (Foto: Afp)

Na poznatoj stranici "Footy Headlines", koja često otkriva nove dresove puno prije njihove službene premijere, objavljeno je kako će izgledati dres Barcelone za sezonu 2023./2024.

Gavi, Pedri, Lewandowski i društvo na Camp Nouu će nositi dizajn domaćeg dresa za koji navijači kažu kako jako podsjeća na rane sedamdesete prošlog stoljeća.

Skriveni romb u grbu

Pruge imaju uzorak u obliku romba uz rubove, a logo u sebi ima jedan skriveni romb, koji podsjeća na dijamant i odaje počast njihovoj ženskoj ekipi, a inspirirani su starim logom Barcine ženske ekipe, koji je bio tog oblika.

Za razliku od gostujućeg dresa, domaći će imati istaknut klupski logo, ali postoji trik – pod svjetlom se pojavljuje suptilni "dijamant", koji je spomenuti omaž djevojkama.

Klasičan dizajn

Novi Nikeov domaći Barcin dres dizajnom se vratio najklasičnijem razdoblju klupske majice, koji je prvi put predstavljen 1912. godine i koristio se do 90-ih. Novi dres imat će dvije široke crvene linije na naličju i rukavi će biti crveni.

Boje dresa su kestenjasto crvena i plava, Katalonci su svoj dres bojali identičnima od 2017. do 2021. godine, no uživo djeluju kao oni koje je nosila Cruyfova generacija 1970. godine.

Logo sponzora bit će bijel, kao i brojevi, a u prodaji bi trebao biti od lipnja tekuće godine. Kako vam se čini?

Dresove pogledajte OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider