Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Razlike su očite

Problem s VAR-om koji su mnogi primijetili: Zašto u HNL-u crte oko zaleđa nisu uvijek iste?

U novoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu posebno su zanimljiva bila pitanja gledatelja.

Nova epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu otvorila je, pored mnogih drugih, i temu povlačenja crta u vezi sa zaleđem na utakmicama SuperSport HNL-a.

Ako i samo površno pratite HNL, mogli ste primijetiti razlike prilikom donošenja pravorijeka naših pomoćnih VAR sudaca. Prilikom procjene je li zaleđe ili nije, negdje je kut kamere odličan, a negdje katastrofalan. Negdje su linije zaleđa izrazito tanke, a negdje debele. U nekim slučajevima sporno zaleđe bude zumirano u televizijskim prijenosima, u nekima ne, što ostavlja gledatelje u nedoumici.

Tako je jedan od pratitelja HNL-a i gledatelja podcasta Utakmicu po utakmicu postavio pitanje našim voditeljima: "Što kažete na to da se ne povlače crte zaleđa istog dizajna na svim utakmicama?"

Prvi je riječ uzeo Mateo Pukšar:

"Ovog vikenda imali smo slučaj, jedan dizajn na Poljudu, drugi u Kranjčevićevoj. Ne znam koji je slučaj."

Ivan Ljubić ponudio je svoje objašnjenje:

"Mislim da je slučaj prije svega da ne vuče ista osoba, imaš različitog tehničara koji povlači tu liniju. Opet ćemo se vratiti na sto puta ispričanu priču: imamo najjeftiniji VAR sustav u Europi, imamo stadione kakve imamo, imamo, rekao bih, i manjak kamera. Imamo što imamo, bolje od ovoga ne možemo. Nažalost, tu smo."

Sve o toj i mnogim drugim aktualnostima u našem klupskom nogometu, uključujući i najavu za predstojeći nedjeljni derbi Hajduk - Dinamo, doznajte večeras od 21:00 u novoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider